Μπορεί η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν να ξεκινάει και να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, όμως, οι πληγές που άφησε πίσω της η πανδημία, αλλά και οι καινούργιες που άνοιξε η ενεργειακή κρίση φαίνεται ότι δεν λένε να κλείσουν.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Αχαΐα έχουν βγει από τους ιδιοκτήτες τους στο «σφυρί» για κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 94 επιχειρήσεις, μικρών, αλλά και μεσαίων μεγέθους ξενοδοχειακών μονάδων, με ιδιοκτήτες τους να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να τις πουλήσουν, έτσι ώστε να απαλλαγούν από το βάρος τους.

Οι τιμές πώλησης, κάνοντας κανείς ένα μικρό σερφάρισμα στο διαδίκτυο ξεκινούν από τις 200.000 ευρώ και φτάνουν έως και τις 10 εκατομμύρια ευρώ, με τον μέσο όρο να προσδιορίζεται κοντά στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.  

Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες που εκτείνονται σε όλη την περιοχή της Αχαΐας από την Αιγιάλεια και την Δυτική Αχαΐα έως και τις ορεινές περιοχές των Καλαβρύτων.

Αξίζει να αναφέρουμε σε πολλές των περιπτώσεων οι συζητήσεις που γίνονται για σχετικές αγοροπωλησίες ξενοδοχειακών μονάδων δεν βρίσκουν χρυσή τομή, με αποτέλεσμα τα ξενοδοχεία να λειτουργούν φυτοζωώντας και να είναι στο σφυρί για μεγάλο διάστημα, χάνοντας ένα μέρος της εμπορικής τους αξίας.

Ο βασικός λόγος για αυτό είναι ότι η πλειοψηφία των επενδυτών, προσπαθεί να αποκτήσει την ξενοδοχειακή μονάδα που τον ενδιαφέρει, δίνοντας την χαμηλότερη τιμή που μπορεί.  

(Με στοιχεία από τον "Νεολόγο").