Συνέντευξη στο περιοδικό "Λοιπόν" και τον Παναγιώτη Βαζαίο έδωσε η Γωγώ Τσαμπά. Η τραγουδίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την αλλαγή στην εμφάνισή της μετά την απώλεια 22 κιλών, αλλά και για τον εθισμό της στο αλκοόλ.

Βλέπω ότι η εμφάνισή σας είναι αρκετά ανανεωμένη μετά την απώλεια κιλών. Ήταν εύκολο για εσάς να αλλάξετε ριζικά το σώμα σας;

Περίσσευαν περίπου 22 κιλά, τα οποία δεν είχα τι να τα κάνω. Άρα, τα έδιωξα από πάνω μου. Μέχρι και σήμερα έχω χάσει 22 κιλά. Επειδή έχω βρογχικό άσθμα και ζω με αυτό, σίγουρα τα 22 κιλά που έχασα έφεραν καλυτέρευση στην υγεία μου και με βοήθησαν να βρίσκω ρούχα.

Βελτιώθηκε η εμφάνισή μου και νιώθω καλύτερα κι εγώ με τον εαυτό μου. Ο τρόπος που τα έχασα ήταν ένας: Έβαλα φερμουάρ στο στόμα μου, δεν γίνεται αλλιώς. Επίσης έκανα πολύ περπάτημα και αθλητισμό γενικά… Τώρα προσπαθώ να διατηρούμαι στα κιλά που πρέπει.

Στην απώλεια των κιλών έπαιξε ρόλο ότι κόψατε και το αλκοόλ;

Το αλκοόλ το είχα κόψει πολύ πιο πριν.

Είχατε δώσει μάχη με τον εαυτό σας για να κόψετε το ποτό;

Το έκοψα μια μέρα μαχαίρι. Δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου δηλαδή. Δεν θα ρίξω ποτέ την ευθύνη για τον εθισμό μου στο αλκοόλ στη νύχτα ή τη δουλειά μου. Σίγουρα επηρεάζει, αλλά είναι τα θέλω. Το έκοψα λοιπόν εντελώς. Είναι αυτό που είπα, είναι να το θες. Αν θες να κόψεις κάτι, θα το κόψεις.

Μου δίνουν να πιώ στα πανηγύρια αλλά αν πω όχι, θα είναι όχι. Το σέβονται. Τώρα στις γιορτές, αν βγω και θέλω να πιώ ένα ποτό θα το πιώ. Ξέρω πού να σταματήσω. Πλέον έχω τρομερή αυτοσυγκράτηση. Έπινα σε μόνιμη καθημερινή βάση, κάθε βράδυ τόσο στη δουλειά όσο και εκτός δουλειάς. Θεωρώ ότι ήταν εθισμός γιατί το έκανα για αρκετά χρόνια.

Παραλίγο να προκαλέσω και ένα ατύχημα όταν πήγα να πέσω πάνω σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο με τέσσερις ανθρώπους μέσα. Ευτυχώς το κακό δεν έγινε. Ε, μετά από όλα αυτά, δεν γινόταν άλλο, έκοψα το ποτό για πάντα!