Αρκετά ευοίωνα είναι τα μηνύματα για τη νέα τουριστική περίοδο στο αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και για τους ξενοδόχους της περιοχής, σε ότι αφορά την κίνηση τη νέα καλοκαιρινή σεζόν που ξεκινά.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα, τα μηνύματα που έρχονται από τους tours operators του εξωτερικού, είναι αρκετά θετικά και μιλούν για μεγάλο ενδιαφέρον από τις κλασικές αγορές που προτιμούν την Δυτική Ελλάδα, που δεν είναι άλλες από τις πόλεις της Γερμανίας.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του αεροδρομίου του Αράξου η γερμανική αγορά θα είναι και φέτος η πιο πιστή στην Δυτική Ελλάδα, άσχετα αν οι περισσότεροι από αυτούς θα πάνε κυρίως στα παράκτια – παραθεριστικά μέρη της Ηλείας, παρά στην Δυτική Αχαΐα.

Όμως για τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας με βάση τα μηνύματα που έχουν εισπράξει οι ξενοδόχοι, φέτος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους Πολωνούς, τους Τσέχους και τους Σλοβάκους, ενώ αναμένονται στην περιοχή αυτή και αρκετοί τουρίστες από την Ρουμανία.

Σε ότι αφορά την περιοχή της Αιγιαλείας φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για τους Γερμανούς, τους Πολωνούς, αλλά και τους Γάλλους που ειδικότερα φέτος θα έχουν μια μεγαλύτερη προσέλευση στην περιοχή μας.

Πάντως, σε ότι αφορά τις νέες αγορές με τις οποίες ο Άραξος θα έχει σταθερές πτήσεις και αφίξεις, όπως αυτές της Ιταλίας και του Ισραήλ, οι ξενοδόχοι κρατούν μικρό καλάθι και περιμένουν να δουν.

Ωστόσο, είναι σίγουρο από τα μέχρι τώρα μηνύματα που έχουν εισπράξει ότι η κίνηση του εισερχόμενου τουρισμού θα είναι αυξημένη αρκετά σε σύγκριση με αυτή του 2022, φτάνοντας κοντά στα επίπεδα του 2019 και αφήνοντας πίσω τα μαύρα χρόνια της πανδημίας.