Αρκετά είναι τα περιστατικά κλοπών που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου.

Πρόκειται για μια από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου της Πάτρας που περιλαμβάνει και άλλες γειτονιές, όπως αυτή του Αποστόλου Παύλου και φτάνει έως στην Τριών Ναυάρχων και τα Ψηλαλώνια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους λοιπόν άγνωστοι χτυπούν κάθε τόσο τα κουδούνια των πολυκατοικιών, ελπίζοντας ότι κάποιος θα τους ανοίξει ή στήνουν καρτέρι για να δουν κάποια πόρτα ανοικτή και να περάσουν μέσα.

Στη συνέχεια ψάχνουν για διαμερίσματα που δεν έχουν πόρτες ασφαλείας και ο ιδιοκτήτης τους, δεν είναι μέσα. Μάλιστα τις προάλλες μια ηλικιωμένη γυναίκα είδε το σπίτι της παραβιασμένο, με τους διαρρήκτες να τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω, χωρίς να βρουν όμως κάτι που να είναι αξίας και να πάρουν μαζί τους.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί. «Κλέβουν όπου βρουν. Μέχρι και σκάλες που είχε αφήσει η διαχείριση στην είσοδο μας έχουν πει ότι κλέβουν…». Οι κάτοικοι μιλούν για οργανωμένες ομάδες που αλωνίζουν τόσο στην περιοχή τους, όσο και σε διπλανές γειτονιές και ζητούν από την αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες της.