Το διήμερο 29 – 30 Απριλίου οι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας θα είναι το επίκεντρο των εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν μουσικά και χορευτικά σχήματα, θα πραγματοποιηθούν εικαστικές δημιουργίες και τα καθιερωμένα Ανθεστήρια, σε συνεργασία με τον σύλλογο ανθοπωλών.

Το Σάββατο 29 Απριλίου στα Ψηλαλώνια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και στην πλατεία Ομονοίας συναυλία με ρεμπέτικο σχήμα.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο πλαίσιο των πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος την «Γιορτή Χορευτικών Συγκροτημάτων» συνδυάζοντας την παγκόσμια μέρα χορού με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Η παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων θα ξεκινήσει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα από την πλ. Εθνικής Αντίστασης. Τα συγκροτήματα μέσω του ιστορικού κέντρου θα καταλήξουν στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Η ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος θα παρουσιάσει λαϊκό πρόγραμμα στη πλατεία Ομονοίας.

Ήδη το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού έχει στείλει τις σχετικές προσκλήσεις συμμετοχής σε όλους τους συλλόγους.