Αρκετός κόσμος φτάνει για αυτές τις μέρες στα παραθαλάσσια μέρη της Αιγιαλείας, από την Αιγείρα και την Ακράτα, φτάνοντας έως και στις Καμάρες – Λαμπίρι.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου αυτού που πρόκειται να φτάσει για Πάσχα στο Αίγιο και στην Αιγιαλεία είναι ετεροδημότες που προέρχονται από την Αθήνα κυρίως και έχουν σπίτια ή νοικιάζουν όλο τον χρόνο ακίνητα, σε μέρη όπως η Ακράτα, το Διακοπτό, ο Λόγγος, τα Σελιανίτικα κτλ.

Τον κόσμο αυτόν περιμένει η αγορά της Αιγιαλείας, δηλαδή τα καταστήματα εστίασης και τα διάφορα εμπορικά μαγαζιά που στηρίζονται στους επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή κάθε καλοκαίρι.

Το Πάσχα είναι μια καλή περίοδος για την Αιγιαλεία που κάθε χρόνο έχει αρκετούς επισκέπτες – ετεροδημότες. Ωστόσο, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής, σύμφωνα με τον Χρήστο Κανελλή, θα είναι κοντά στο 70% για τα παραθεριστικά μέρη και κοντά στο 85% για τα ορεινά χωριά της Αιγιάλειας.

Πάντως, σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό που θα κάνει αφού οι προβλέψεις που μιλούν για αστάθεια και βροχές, σίγουρα μειώνουν τον κόσμο που είναι να πάει αυτές τις μέρες σε Αίγιο και Αιγιαλεία.