Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή

25 & 26 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο "Οιδίπους Τύραννος" του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 25 & 26 Αυγούστου 2023, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ομώνυμο ρόλο και την Άννα Μάσχα στο ρόλο της Ιοκάστης. Παραγωγή Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος.

Σημείωμα Σίμου Κακάλα

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν έχουμε "δει" τόσο μακριά μέσα στο σύμπαν και τόσο βαθιά μέσα στον άνθρωπο. Πολύ συχνά στο χείλος μιας καταστροφής διαπιστώνουμε ότι το κακό που πολεμάμε είμαστε οι ίδιοι. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Έχοντας βρει τον υπαίτιο, βρίσκεται στο σημείο να πρέπει επιτακτικά να κάνει μια επιλογή έστω την τελευταία στιγμή, έστω έχοντας ήδη κάνει το μεγαλύτερο σφάλμα.

Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιώργος Αμούτζας και άλλοι 7 ηθοποιοί

Μουσικός επί σκηνής Φώτης Σιώτας