Για το τελευταίο Πάσχα που το τραπέζι στο σπίτι θα είναι τόσο φτωχό και που οι πολίτες θα αισθάνονται τόσο μόνοι απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες και στην ακρίβεια μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης επισκέφθηκε τη Σκεπαστή Αγορά της Καλλιθέας και συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, υπογραμμίζοντας πως μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη.

«Πέρυσι τέτοιο καιρό βρέθηκα ξανά στην αγορά της Καλλιθέας. Η αίσθησή μου τότε ήταν πως πιάσαμε ταβάνι στις τιμές και ζήτησα μέτρα Ανάστασης για τους καταναλωτές κι όχι Σταύρωσης. Δυστυχώς, έναν χρόνο τώρα προχωράμε όλοι σε έναν Γολγοθά. Και, κυρίως, οι καταναλωτές, οι πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν, το εισόδημα να παραμένει σταθερό. Έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη για τη μεσαία τάξη, για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι τιμές ανεβαίνουν. Δυστυχώς, αυτό έχει οδηγήσει, στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών σε κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Τα γνωρίζουμε όλοι, τα βιώνουμε», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο πληθωρισμός σήμερα είναι τριπλάσιος στις τιμές των προϊόντων διατροφής κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης, το πασχαλινό τραπέζι φέτος θα είναι το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών και γι’ αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα.

«Οι ειρωνείες για “αρνί Porsche” και για πολιτικές οι οποίες στην πραγματικότητα διευκολύνουν μονάχα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τις μεγάλες αλυσίδες, είναι μη αποδεκτές πια κι από τους καταναλωτές, αλλά κι από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Έρχεται η Ανάσταση και ελπίζω να έρθει πολύ σύντομα και η Ανάσταση που αφορά τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, τον μισθωτό. Να συγκρατήσουμε τις τιμές, να αυξήσουμε τους μισθούς, να μειώσουμε τις τιμές όπου αυτό είναι εφικτό με τη μείωση του ΦΠΑ και ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές», συμπλήρωσε.