Σημαντική αύξηση στον τζόγο και στο αλκοόλ καταγράφεται και στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο.

Τα θεραπευτικό κέντρο της δομής του ΚΕΘΕΑ εδώ κι πάνω από 1,5 χρόνο, βλέποντας ότι οι ανάγκες της κοινωνίας είναι τέτοιες, αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα της προς τους εθισμούς που είναι εντός του νομικού πλαισίου, όμως, έχουν τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για το άτομο.

Ο τζόγος έτσι και το αλκοόλ είναι δύο εθισμοί που ταλαιπωρούν δεκάδες άτομα και δεκάδες οικογένειες, με την τάση να είναι αυξητική από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ανοικτά προγράμματα της δομής.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο ο εθισμός που έχει τα τελευταία χρόνια μια μεγαλύτερη αυξητική τάση είναι αυτός του τζόγου, με αρκετά άτομα να έχουν χτυπήσει την πόρτα της δομής ζητώντας βοήθεια.

Πρόκειται για άτομα που παίζουν κυρίως Στοίχημα, ΚΙΝΟ και άλλα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αλλά και πολλά από αυτά τα παιχνίδια που υπάρχουν στα καταστήματα του Play Opap.

Από εκεί και πέρα ακολουθεί το αλκοόλ, με τον εθισμό σε αυτόν να έχει αυξηθεί από την περίοδο της καραντίνας και μετά, με ανθρώπους να καταφεύγουν στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ και στους επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί τους για να πάρουν βοήθεια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φιλοσοφία του ΚΕΘΕΑ δεν αλλάζει, ούτε για τους νόμιμους εθισμούς και στηρίζεται στα στεγνά προγράμματα.

Κι στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για εθισμένα άτομα που είναι κοινωνικά ενταγμένα, εργάζονται, έχουν κάνει οικογένεια, αλλά ωστόσο, δεν παύουν να έχουν σημαντικά προβλήματα λόγω του εθισμού τα οποία και προσπαθούν να κρύψουν με ψέματα τόσο από τους γύρω τους όσο και από την κοινωνία.