Κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην εμπορική αγορά της Πάτρας, στην καρδιά πλέον της πασχαλινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Κώστα Ζαφειρόπουλο, παρατηρείται από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας μια μικρή τόνωση της κίνησης που αναμένεται να κορυφωθεί από την Μεγάλη Πέμπτη όταν και θα έχει μπει το δώρο του Πάσχα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιωτικών υπαλλήλων.

«Βλέπουμε να έχει δώσει η έρευνα της αγοράς που προηγήθηκε, την θέση της σε ένα ενδιαφέρον και μία κίνηση που ευτυχώς μεταφράζεται σε ψώνια κυρίως σε καταστήματα με παιδικά ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια και λαμπάδες με διάφορα είδη δώρων» αναφέρει και συμπληρώνει λέγοντας:

«Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε και πολλά πράγματα αφού και φέτος η πασχαλινή περίοδος δεν μπορεί να συγκριθεί με την κίνηση που γνωρίζαμε παλιότερα.

Ο κόσμος είναι συγκρατημένος, έχει δείξει μετά την πανδημία μια αλλαγή νοοτροπίας, ξοδεύοντας πιο εύκολα χρήματα σε αναψυχή, διασκέδαση και ταξίδια και οι αγορές είναι πλέον για αυτόν σε δεύτερη μοίρα».

Πάντως η εμπορική αγορά ελπίζει σε μία έστω και μικρή ανάκαμψη μετά από έναν Μάρτιο που πήγε χάλια ύστερα από μια εξαιρετικά μέτρια έως και κακή περίοδο των εκπτώσεων που προηγήθηκε.