Το έργο, μας τοποθετεί σε μια κοινωνία του όποτε. Ο άνθρωπος είναι ο κεντρικός ήρωας μιας κοινωνίας δυστοπικής που χαρακτηρίζεται από τον μισανθρωπισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, την περιβαλλοντική καταστροφή.

Το "circle of death" είναι μια performance βασισμένη στα κείμενα του M. Visniec "Η Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου", συνδυάζοντας σώμα, έκφραση και φωνή. Ερευνώντας το είδος της performance, μπήκαμε στη διαδικασία να αφυπνίσουμε το πνεύμα σε συνδυασμό με τον λόγο και την κίνηση.

Το έργο, μας τοποθετεί σε μια κοινωνία του όποτε. Ο άνθρωπος είναι ο κεντρικός ήρωας μιας κοινωνίας δυστοπικής που χαρακτηρίζεται από τον μισανθρωπισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, την περιβαλλοντική καταστροφή. Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο που αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο άνθρωπος που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στη βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο βίαιος και παράλογος στρατός.