Ο Δημήτρης Μακαλιάς μίλησε στην εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι!" και στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και αναφέρθηκε στην ψυχοθεραπεία που έκανε μαζί με τη γυναίκα του, Αντιγόνη Ψυχράμη.

"Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλα τα ζευγάρια να κάνουν συμβουλευτική, μας βοήθησε στο γάμο μας με την Αντιγόνη. Μέσα από τη συζήτηση με τον ψυχοθεραπευτή μας, βρήκαμε πτυχές του εαυτού μας που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Μετά τη ψυχοθεραπεία λειτουργώ περισσότερο με την καρδιά και το συναίσθημα παρά με το μυαλό. Η ψυχοθεραπεία βοήθησε την καρδιά μου να μαλακώσει. Πλέον, "ακούω" τα υγρά μάτια των ανθρώπων παρά το σκληρό μυαλό τους".

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής αποκάλυψε πως του έχει γίνει πρόταση να παρουσιάσει τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τη γυναίκα του, Αντιγόνη, αλλά και για το τηλεοπτικό του μέλλον στο Open.

"Μας είχαν προσεγγίσει για να κάνουμε μία εκπομπή μαζί με την Αντιγόνη αλλά τελευταία στιγμή κάναμε πίσω. Θα κάνουμε εκπομπή μαζί με την Αντιγόνη κάποια στιγμή όταν νιώσουμε πολύ καλά και οι δύο. Η πρόταση αφορούσε ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο. Ακόμα δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση για του χρόνου από το Open. Είμαι σε ένα επίπεδο διερευνητικό. Προτεραιότητά μου είναι το κανάλι και η εκπομπή εάν συνεχίσει του χρόνου, πρώτα θα μιλήσουμε μαζί και μετά βλέπουμε.

Αναφορικά με τις τηλεοπτικές κόντρες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, ο Δημήτρης Μακαλιάς είπε πως οι πρωινές εκπομπές φέτος ανταλλάζουν "βέλη" γιατί δεν έχουν με τι να ασχοληθούν.

"Ή θα ασχολούνται με τη σκληρή επικαιρότητα ή θα δημιουργήσουν από το μηδέν καταστάσεις. Μου φαίνεται πολύ φτωχή όλη αυτή η διαμάχη των πρωινών εκπομπών μεταξύ τους".

"Πέρα από τους "Ράδιο αρβύλα" που κάνουν σάτιρα με το σταγονόμετρο πια, κανείς δεν θέλει να ακούει κριτική"

Όπως λέει ο ίδιος, θα ήθελα να κάνει ή ένα τηλεπαιχνίδι μόνος του ή μία βραδινή σατιρική εκπομπή με τον Φισφή και τον Ρούμπο.

"Αποκλείεται να συμβεί γιατί κανείς δεν θέλει σατιρική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση. Πέρα από τους "Ράδιο αρβύλα" που κάνουν σάτιρα με το σταγονόμετρο πια, κανείς δεν θέλει να ακούει κριτική. Στη εποχή μας κανείς δεν είναι καθαρός και γι’ αυτό δεν θέλει να ακούει το βρόμικο που κάνει".

Μίλησε όμως και για την απώλεια του αδελφού του, και δήλωσε πως τον πρώτο καιρό καλούσε τον αριθμό του για να δει ποιος θα το σηκώσει.

"Η απώλεια του αδελφού μου, χτυπάει "καμπανάκια" τόσο στις δύσκολες στιγμές όσο και στις ευτυχισμένες μου γιατί θα τον ήθελα δίπλα μου. Έχω ακόμα τον αριθμό του στο κινητό μου. Τα πρώτα χρόνια έκανα κλήση για να δω ποιος μπορεί να σηκώνει πια αυτό το τηλέφωνο. Στο ημερολόγιό μου σημειώνω ακόμα τα γενέθλιά του".