Νέα αναβολή στην επανεκκίνηση των δρομολογίων του Προαστιακού σιδηρόδρομου στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνα – Κόρινθος – Κιάτο, λόγω της καθυστέρησης στα έργα αποκατάστασης της ασφάλειας στις σήραγγες,  συμπαρασύρει και το δρομολόγιο Κιάτο – Αίγιο.

Μέχρι σήμερα η επανεκκίνηση του τρένου στην περιοχή της Πελοποννήσου έχει αναβληθεί τρεις φορές. Η πλήρης επανεκκίνηση του Προαστιακού είχε ανακοινωθεί αρχικά για τις 27 Μαρτίου αλλά καθυστέρησε.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου έγινε πάλι το ίδιο και την Παρασκευή, προς απογοήτευση των χρηστών του μέσου, ήρθε μια ακόμα ανακοίνωση της Hellenic Train που ανέφερε ότι ο Προαστιακός ξεκινάει, αλλά τμηματικά, καθώς θα φτάνει μέχρι τη Μαγούλα και όχι μέχρι το Κιάτο. Κατά συνέπεια, σε αδράνεια παραμένει και η γραμμή από Κιάτο προς Αίγιο, καθώς δεν υπάρχει ακόμα ανταπόκριση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών, είναι θέμα ημερών η απόφαση να δοθεί «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση και στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Αίγιο, που θα γίνει μάλλον τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Το κυριότερο πρόβλημα στη γραμμή είναι η κατάσταση των σηράγγων στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας και τα προβλήματα στην πυρασφάλεια, τον εξαερισμό και τον φωτισμό. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία αλλά και τα σωματεία των εργαζομένων έχουν καταθέσει τις αναφορές τους για φθορές και κυρίως κλοπές υλικού που είχαν ως αποτέλεσμα την «τυφλή» κυκλοφορία μέσα στις σήραγγες.

Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη έργα αποκατάστασης που αφορούν στον φωτισμό, εξαερισμό και τηλεπικοινωνίες στις σήραγγες και άμεσα, μετά και την επιθεώρηση των συστημάτων, αναμένεται να ανακοινωθεί η επαναλειτουργία της ηλεκτροδοτούμενης γραμμής Πειραιάς – Αθήνα – Κιάτο. Όσον αφορά το Κιάτο – Αίγιο, θα ακολουθήσει αμέσως, καθώς εξαρτάται από την ανταπόκριση που υπάρχει στον Προαστιακό.