Υλικά:

3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεµµυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
300 γρ. ρύζι basmati
1 µεγάλη πρέζα σαφράν σε σκόνη διαλυμένη σε 500 ml βραστό νερό
1 µατσάκι σπαράγγια
½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
½ µατσάκι κόλιανδρο, ψιλοκοµµένο
60 γρ. ωµά αµύγδαλα χωρίς φλούδα, ελαφρώς καβουρδισµένα

Εκτέλεση:

Σε µεγάλο αντικολλητικό πλακερό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε ελαφρώς τα φρέσκα κρεµµυδάκια µέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.

Προσθέτουµε στο νερό το σαφράν, λίγο αλάτι και πιπέρι, κλείνουµε τo πλακερό µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε χαµηλή θερµοκρασία για 10΄-15΄ µέχρι να πιει όλο το νερό. Μόλις βράσει αποσύρουµε από τη φωτιά, σκεπάζουµε µε µια καθαρή πετσέτα και κλείνουµε µε καπάκι.

Αφού καθαρίσουμε τα σπαράγγια με τον καθαριστή σπαραγγιών, τα ψιλοκόβουμε σε κοµµάτια του 1 εκ. (κρατάµε τα µαλακά µέρη του σπαραγγιού). Σε µικρή κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει τα βράζουµε για 4΄-5΄ να µαλακώσουν. Οταν το ρύζι βράσει, προσθέτουµε στο πλακερό τα σπαράγγια, άνηθο και κόλιανδρο και ανακατεύουµε. Ελέγχουµε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουµε ανάλογα. Σερβίρουµε σε ένα βαθύ πιάτο γαρνίροντας µε τα καβουρδισµένα αµύγδαλα.

Πηγή: govastileto.gr