Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τη λήψη μέτρων προστασίας του Εθνικού πάρκου Κοτυχίου - Στροφυλιάς.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Εθνικό πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς αποτελεί υδροβιότοπο απαράμιλλης ομορφιάς και πλούσιας βιοποικιλότητας, προστατεύεται από την εθνική και τη διεθνή νομοθεσία και αποτελεί αγαπημένο προορισμό τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα -σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας- καταγράφεται ανεξέλεγκτη δράση λαθροθήρων, οι οποίοι απειλούν την πανίδα του υγρότοπου και διαταράσσουν την περιβαλλοντική ισορροπία του πάρκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διανύουμε μια εξαιρετικά ευαίσθητη εποχή για τη προστασία του οικοσυστήματος και την αειφορία του φυσικού περιβάλλοντος, αφού κατά τη διάρκεια της άνοιξης εντείνεται η αναπαραγωγή της άγριας πανίδας.

Η ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του Εθνικού πάρκου Κοτυχίου - Στροφυλιάς είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η προστασία του πάρκου.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων και η επαύξηση των μέτρων φύλαξης, θα συμβάλει καθοριστικά και στην πυροπροστασία του δάσους της Στροφυλιάς, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας: α) σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση ενίσχυση της προστασίας του Εθνικού πάρκου Κοτυχίου - Στροφυλιάς και β) ποιο το σχετικό χρονοδιάγραμμα.