Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνει με το θέατρο «όροφως» στην Πάτρα, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, στις 16:00, την παράσταση «Οι Ακροβάτες» του Κώστα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα, που θα ανέβει στο θέατρο «όροφως» (Όθωνος Αμαλίας 112).

Η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Το έργο περιλαμβάνει πολλές διδαχές, μας προβληματίζει και στο τέλος μας κάνει όλους σοφότερους. Μας οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως η ζωή είναι στην κάθε της στιγμή μια διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, πόνο και κόπο, αλλά ταυτόχρονα έχει μουσική χορό, ικανοποίηση, επίτευξη στόχων και συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.

Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και την δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής.

Το ταξίδι ξεκινάει με μουσική και τραγούδι. Την διαδρομή συνοδεύουν πολλές εμπειρίες οι οποίες είναι διαφορετικές για τον κάθε ταξιδιώτη ανάλογα με την οπτική του και τα πρότερα βιώματα του. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η συνέπεια στις πράξεις οδηγεί και χαράσσει νέες συμπεριφορές, αλλά και δημιουργεί ασφάλεια. Η αίσθηση ασφάλειας απαλύνει τον φόβο και δημιουργεί εμπιστοσύνη. Πόσο ανάγκη έχει ο άνθρωπος να εμπιστεύεται άλλους ανθρώπους στην ζωή του αλλά παράλληλα να μην εξαρτάται; Η χρυσή τομή έρχεται με την εμπειρία που οδηγεί στην γνώση.

Κάνει λόγο για την προσπάθεια, την υπομονή και την επιμονή στον στόχο. Χωρίς αυτό ο άνθρωπος δεν οδηγείται μπροστά, δεν καταφέρνει να επιβιώσει και να εντοπίσει αχαρτογράφητα μονοπάτια. Δίχως την επιμονή δεν μαθαίνει. Δεν επιβιώνει στα δύσκολα. Χωρίς τις δυσκολίες ο άνθρωπος, ο ακροβάτης, δεν δημιουργεί αντοχή στην ματαίωση. Η διαχείριση της αποτυχίας τον οδηγεί σε υψηλότερα μονοπάτια ενσυναίσθησης και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Η παράσταση είναι ελεύθερης εισόδου εφόσον πρώτα έχει προηγηθεί ονομαστική κράτηση θέσεων. Πληροφορίες και κρατήσεις στα 2611 810 983&6939 835 990 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Κώστας Θεοχάρης

Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη, Νίκη Καρακώστα

Ηθοποιοί: Λαμπρινή Μίγγου, Νίκος Γαρόζης

Σκηνογραφία: Μαρία Αλανιάδη

Ενδυματολογία: Ελένη Καραμούζη

Μουσική: Γιώργος Δίπλας (από το υπό έκδοση album «Μινιατούρες»)

Φωτισμοί - ’Ήχος: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος

Σχεδιασμός Αφίσας: Κώστας Θεοχάρης

Θεατρική Απόδοση Κειμένου: Λαμπρινή Μίγγου

Φωτογραφίες: GeorgeTouliatosPhotography

Παραγωγή: θέατρο «όροφως»

Βοηθός παραγωγής: Θάλεια Σταματόγλου 

*Το βιβλίο "Οι Ακροβάτες" του Κώστα Θεοχάρη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ