Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση του Tour De France στην Αρχαία Ολυμπία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι αθλητές που πήραν μέρος το Σάββατο στους δύο βασικούς αγώνες της διοργάνωσης, σε αυτόν των 150 χιλιομέτρων και σε αυτόν των 75, ξεπέρασαν τους 600 και ανάμεσα τους αγωνίστηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στους αγώνες που ακολούθησαν την Κυριακή, στο Family Race και στο Kinds Race, σε δύο κούρσες που είχαν κυρίως χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού. Το επίσης σημαντικό της όλης διοργάνωσης ήταν ότι λόγω του ποδηλατικού αυτού event, η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας γέμισε από κόσμο και επισκέπτες.

Ο αγώνας προβλήθηκε και στα κανάλια της αθηναϊκής τηλεόρασης και έτσι έγινε μία προβολή της όλης περιοχής, με την Δυτική Ελλάδα να δείχνει ότι έχει βάλει σημαντικές βάσεις στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο θρυλικός αυτός ποδηλατικός αγώνας πραγματοποιήθηκε στην χώρα μας και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η Αρχαία Ολυμπία και η προβολή που έχει γίνει μέσα από την Περιφέρεια για τη «Γη της φωτιάς».