Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη ήταν σήμερα η επανέναρξη των δρομολογίων τρένων Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα της Hellenic Train, 32 μέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκινητική ήταν και η στιγμή που το Intercity πέρασε από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης. Μάλιστα ο μηχανοδηγός την ώρα της διέλευσης ανακοίνωσε ότι «περνάει από το σημείο» όπου 57 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Μαζί με τους δημοσιογράφους ήταν εκείνη την ώρα και ο προϊστάμενος και εκπαιδευτής Χρήστος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε τον σταυρό του αφού πέρασε από το σημείο.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες πολίτες επιβιβάστηκαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Λάρισα και την Αθήνα. Το πρώτο δρομολόγιο έφυγε από Θεσσαλονίκη στις 10:28.

«Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν υπάρχει ανησυχία, είμαστε επαγγελματίες. Υπάρχει συγκίνηση, ήταν δύσκολη η κατάσταση για όλους, αλλά όλα καλά. Πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί με ασφάλεια», δήλωσε ο ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του τρένου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη.