Στις κινήσεις του υπουργείου Παιδείας για την καταπολέμηση του bullying στα σχολεία αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας η Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, με αφορμή το περιστατικό άγριου bullying στο Αρσάκειο, τόνισε πως όση περισσότερη βία υπάρχει στην κοινωνία, τόσο περισσότερη υπάρχει και στα σχολεία.
Οι 4 άξονες του υπ. Παιδείας για την καταπολέμηση του bullying

Η κ. Κεραμέως σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι ότι το υπουργείο έχει θεσμοθετήσει τέσσερις άξονες. O πρώτος είναι η ενίσχυση των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Όπως τόνισε από 1.600 το 2019, πλέον υπάρχουν 3200.

Επίσης, έχει θεσμοθετηθεί ο σύμβουλος σχολικής ζωής, γίνονται οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς, ενώ έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα των μαθημάτων θεματικές όπως η σεξουαλική αγωγή και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες για σχολικό εκφοβισμό.
Για τις απειλές που έχει δεχθεί η Βάνα Νικολαΐδου

Με αφορμή τις απειλές που έχει δεχθεί η καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλήρως καταδικαστέο γεγονός. Έκανε γνωστό ότι έχει συναντηθεί με την καθηγήτρια.
Για το πανεπιστημιακό άσυλο

Σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο σημείωσε ότι έχουν γίνει οι ενέργειες για να αποκατασταθεί το άσυλο στην πραγματική του έννοια, λέγοντας ότι το άσυλο είναι ιδεών, όχι κακοποιών. Πάντως ανέφερε ότι έχουν γίνει μεν βήματα αλλά έχουμε ακόμα δρόμο για να αναβαθμιστεί το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι φέτος είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία. Όπως τόνισε έφτασαν τις 20.000. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει 120 πειραματικά και πρότυπα σχολεία από 60 που παρέλαβε.