Ένα τουριστικό συγκρότημα 5 αστέρων, με 300 κλίνες θα φτιαχτεί στην έκταση των 70 στρεμμάτων στο Λαμπίρι Αχαΐας, μεταξύ της Πάτρας και του Αιγίου, στο Club Mediterranee.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση του ομίλου Αρβανιτάκη στην Αχαΐα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Club Mediterannee, μπαίνει στις ράγες με τις υπογραφές για την υλοποίησή της και τη μακροχρόνια μίσθωση (48 χρόνια) από πλευράς του ομίλου.

Πρόκειται για την έκταση στο Λαμπίρι Αιγιάλειας, γνωστή και ως «κληροδότημα Μαρίας Παναγιωτόπουλου» που είχε καεί το καλοκαίρι του 2021 και βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Λαμπιρίου. 

Από τη στιγμή που έπεσαν οι υπογραφές η έκταση εκμισθώνεται με μακροχρόνια παραχώρηση στον όμιλο εκμετάλλευσης ακινήτων Αρβανιτάκη, για την κατασκευή ενός 5άστερου resort, δυναμικότητας 300 κλινών με επιπλέον εγκαταστάσεις εστίασης, κέντρου ευεξίας, αθλητικών υποδομών κ.α.

Μια μεγάλη επένδυση

Το ύψος της επένδυσης για το τουριστικό συγκρότημα 5 αστέρων που σχεδιάζει ο όμιλος, γνωστός και από τα άλλα projects που έχει σε εξέλιξη στον τουριστικό κλάδο εντός κι εκτός Ελλάδος μέσω της εισηγμένης Αzur Selection στην αγορά Euronext Αccess+ του Παρισιού, εκτιμάται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα αντιστοιχεί σε 80.000 ευρώ.

Είναι μια μεγάλη επένδυση που εκτός των άλλων θα προσφέρει θέσεις εργασίας. «Είναι μια θετική είδηση το γεγονός ότι ένα τέτοιο project θα υλοποιηθεί στην περιοχή μας και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι η αρχή μιας σειράς επενδύσεων που μπορούν να αναδείξουν και να δώσουν μια άλλη πνοή τόσο στην Αιγιαλεία, όσο και στην βόρεια Πελοπόννησο» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστος Κανελλής.