Οι προετοιμασίες των πιστών για το Πάσχα έχουν ξεκινήσει, με την προσέλευση των πατρινών στους ναούς των τοπικών ενοριών της Πάτρας να είναι μεγάλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκκλησίες της Πάτρας την περασμένη Παρασκευή όπου ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος γέμισαν από κόσμο, τόσο στους κεντρικούς ναούς, όσο και στους συνοικιακούς.

Νωρίτερα στους Χαιρετισμούς που προηγήθηκαν, η προσέλευση των πιστών, κάθε Παρασκευή ήταν μεγάλη, δείχνοντας ότι ο κόσμος παραμένει κοντά στην εκκλησία. Κάθε Κυριακή στους ναούς της Πάτρας βλέπει κανείς αρκετούς νέους να προσέρχονται όχι, μόνο για να προσκυνήσουν, αλλά και για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Είναι μια παρατήρηση και αυτή που έχουν κάνει στις μεταξύ τους συζητήσεις οι κληρικοί, βλέποντας τους νέους που πηγαίνουν για να προσκυνήσουν σε ναούς όπως για παράδειγμα αυτός του Αγίου Ανδρέα, των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, του Αγίου Κωνσταντίνου κτλ.

Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει τη στενή σχέση που έχει ο κόσμος της Πάτρας με την Εκκλησία και ειδικότερα οι νέοι της είναι και η μεγάλη προσέλευση στους ναούς που διακονούν ιερείς που εξομολογούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετός κόσμος έχει ξεκινήσει τη νηστεία για τις μέρες του Πάσχα προχωρώντας μέσα στο επόμενο διάστημα στην κορύφωση της πνευματικής προετοιμασίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα.