Συστατικά

500 γρ. Παστίτσιο Νο2
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
1 πορτοκαλί πιπεριά σε μικρά καρέ
2 μελιτζάνες κομμένη σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τις μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και σοτάρεις 8 περίπου λεπτά
Ρίχνεις τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και συνεχίζεις το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτα
Προσθέτεις ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα και τα αφήνεις για 2 ακόμη λεπτά
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι της μπεσαμέλ και το αλεύρι και ανακατεύεις συνεχώς με το σύρμα για 3 περίπου λεπτά
Ρίχνεις σιγά σιγά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
Μόλις ρίξεις όλο το γάλα προσθέτεις λίγο αλάτι, το τυρί, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
Χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να πήξει και να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ
Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις το κεφαλοτύρι ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί
Βράζεις τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στην συσκευασίας
Σουρώνεις τα ζυμαρικά και λαδώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος
Ρίχνεις στη βάση του 2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και στρώνεις από πάνω τα ζυμαρικά
Τα ανακατεύεις για να αναμειχθούν και απλώνεις από πάνω τα λαχανικά
Ρίχνεις μία στρώση μπεσαμέλ πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια το κεφαλοτύρι και την τριμμένη φρυγανιά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνεις το παστίτσιο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
Το αφήνεις έξω από το φούρνο για 10-15 λεπτά πριν σερβίρεις.

Πηγή: tlife.gr