Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο μνημόσυνο που τελέστηκε το Σάββατο (01/04) στα Τέμπη. Επιζήσαντες, συγγενείς, φίλοι αλλά και οι κάτοικοι του χωριού Τέμπη, που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, απότισαν φόρο τιμής στην μνήμη των 57 θυμάτων ένα μήνα μετά την πολύνεκρη τραγωδία.

Για τους συγγενείς των θυμάτων, όμως, ο χρόνος σταμάτησε για πάντα στα Τέμπη. Γροθιά στο στομάχι αποτελούν οι δηλώσεις στο Mega του Παύλου Ασλανίδη που έχασε τον 27χρονο γιο του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Στην αρχή δεν το πιστεύεις, κλαις, δεν θέλεις να το συνειδητοποιήσεις. Πιστεύω ότι τον έχω μέσα μου. Ξεσπάς. Ποτέ δεν θα το πιστέψω. Τον είδαμε τελευταίο φορά ζωντανό και δεν τον είδαμε ξανά. Το παράπονο του μικρού του αδερφού είναι ότι δεν τον ξαναείδε για να τον αποχαιρετήσει» λέει ο πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος εργαζόταν στην Ισπανία, είχε έρθει στην Ελλάδα για να δει την οικογένεια και τους φίλους του.
«Ακούω την φωνή του μέσα μου»

«Η οργή και η λαχτάρα της δικαίωσης με κρατάει. Σαν γονιός νιώθω την κραυγή του παιδιού, νιώθω το ουρλιαχτό του την ώρα που σκοτωνόταν και κάθε ημέρα είναι χειρότερη. Ακούω την φωνή του μέσα μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ασλανίδης.

«Δεν γίνεται να φταίει ένας σταθμάρχης μόνο, είναι πολλοί από πίσω. Δεν πρόκειται να δικαιωθούμε ποτέ. Ο άλλος έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, πήγε για σουβλάκια. Ήταν βασικός σταθμάρχης και άφησε τον άπειρο. Θα το πάμε μέχρι τέλους», τόνισε ο Παύλος Ασλανίδης.