Μπορεί να επιδιορθώθηκε η βλάβη στις ράγες του Προαστιακού της Πάτρας που προκάλεσε την διακοπή των δρομολογίων, όμως το συμβάν έχει φέρει θυμό και αγανάκτηση στους επιβάτες του αγαπημένου τρένου της πόλης.

Μιλώντας για το περιστατικό ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία όπως αποκάλυψε συντηρείται από τέσσερα άτομα.

«Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά στον σιδηρόδρομο, δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας. Για την ακρίβεια συμβαίνει 2-3 φορές τον χρόνο και οφείλεται αφενός στην παλαιότητα των γραμμών, αφετέρου στην αύξηση της θερμοκρασίας», εξηγεί ο αναπληρωτής γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του ΟΣΕ Σταύρος Πήλιος.

«Έγιναν τα προβλεπόμενα και η βλάβη αποκαταστάθηκε μέσα σε δύο ώρες. Η θραύση σιδηροτροχιάς είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ιδιαίτερο κίνδυνο εκτροχιασμού και όποτε συμβαίνει διακόπτουμε τα δρομολόγια».

Ο κ. Πήλιος μίλησε και για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «γίνονται καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργεί ομαλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη γραμμή 35 χιλιομέτρων, συντηρείται μόνο από 4 άτομα».

«Οι ηλικίες του προσωπικού κυμαίνονται από 58 έως 61 έτη και η ενίσχυση του είναι ένα χρόνιο αίτημα. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ώρο και η ευθύνη που επωμιζόμαστε είναι τεράστια, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Αν δεν ενισχυθούμε με προσωπικό τα προβλήματα ενόψει του καλοκαιριού προβλέπονται να είναι χειρότερα. Χρειάζονται τουλάχιστον 12 άτομα για την συντήρηση της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής».

Πηγή: enikos.gr