Στο… φουλ είναι οι εργασίες για την ανάπλαση της Κάτω πόλης, με τον ανάδοχο να έχει ξεκινήσει τις παρεμβάσεις από το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων.

Ως εδώ καλά. Όλοι είναι υπέρ ενός έργου που όπως έχει ειπωθεί από όλους θα αλλάξει την αισθητική και το ύφος της πόλης. Όμως οι επιχειρηματίες, οι κάτοικοι και οι περίοικοι της περιοχής, κάνουν τον… σταυρό τους, ελπίζοντας ότι η ανάπλαση θα βγει σε καλό για τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων.

Τι τους έχει κάνει να αναρωτιούνται και να σταυροκοπιούνται; Το γεγονός ότι ο εργολάβος γκρέμισε την μάντρα που περικύκλωνε από την δεξιά πλευρά τον πεζόδρομο με τις νεραντζιές, δεν είναι καλός οιωνός.

Επίσης, ξήλωμα έγινε και στην πλακόστρωση του πάνω μέρους της Τριών Ναυάρχων, ένα ακόμα σημείο που παραξένεψε αρκετούς αφού η μεριά αυτή κατά κοινή ομολογία ήταν καλοσυντηρημένη και μάλιστα πρόσφατα τα μέλη του ΑΣΤΟ είχαν σχεδιάσει και ένα φιδάκι για να παίζουν τα παιδιά.

Όπως λένε περίοικοι και κάτοικοι της περιοχής κανείς δεν γνωρίζει το τι προβλέπει η μελέτη για τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, αφού οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να τους ενημερώσουν.


Όχι γκρίνια, ένα ερώτημα απλά...

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετός κόσμος ρωτούσε για ποιο λόγο γίνονται αυτές οι εργασίες αφού δεν γνώριζαν καν για την ανάπλαση και πάλι καλά που ενημερώθηκαν μέσα από στις ηλεκτρονικές σελίδες και τον τύπο. Κι κάτι τελευταίο που αναρωτιέται αρκετός κόσμος:

Με ποιο κριτήριο αποφασίστηκε οι εργασίες της ανάπλασης της Κάτω πόλης να ξεκινήσουν από την Τριών Ναυάρχων, σε μία εποχή όπως η άνοιξη που ο πεζόδρομος αυτός γεμίζει από κόσμο, μοσχοβολούν οι νεραντζιές και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης για να πάει κανείς για αναψυχή;

Ειδικότερα το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων, εκεί που είναι η παιδική χαρά, τέτοια εποχή γεμίζει από γονείς και μικρά παιδιά φέτος θα είναι εργοτάξιο.