Για τον φράχτη στον Έβρο και την υπογραφή της σύμβασης που προβλέπει την επέκτασή του, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς το πρωί του Σαββάτου (01.04.2023) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα».

«Χθες, ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, υπογράψαμε τη σύμβαση για την επέκταση του φράχτη για 35χλμ.» είπε αρχικά στην τοποθέτηση για τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Διασφαλίζουμε έτσι καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας, ανταποκρινόμαστε στο λαϊκό αίσθημα και την εθνική απαίτηση και ανάγκη να έχουμε ασφάλεια στα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση που παραμένει ισχυρή απειλή» πρόσθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι «το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες. Στα 37χλμ φράχτη που υπάρχουν έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να περάσει κανένας και έτσι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, δηλαδή 140χλμ».

«Όσοι έχουν αντιρρήσεις να πάνε μια βόλτα στον Έβρο»

Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν για την επέκταση του φράχτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Το πρώτο που θέλω να πω σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις είναι να πάνε πρώτα μια βόλτα στον Έβρο, να μιλήσουν με τους κατοίκους και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει την κατασκευή του φράχτη.

Όπως και εμείς που ζούμε εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ξέρουμε ότι ένα τμήμα της εγκληματικότητας συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Για αυτό δεν φτιάχνουμε μόνο τον φράχτη, αλλά συλλαμβάνουμε και όλους τους εγκληματίες που διακινούν παράνομους μετανάστες.

Προχθές η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε μια εγκληματική οργάνωση 41 ανθρώπων που διακινούσαν παράνομους μετανάστες μαζεύοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ από αυτό και μόνο πέρσι επιστράφηκαν στις πατρίδες τους πάνω από 10.000 παράνομοι μετανάστες».

«Ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα επί ΣΥΡΙΖΑ»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διάφορες αποχρώσεις και διαφορετικές αντιλήψεις. Όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε ότι όταν ήταν κυβέρνηση τα σύνορα στον Έβρο ήταν ξέφραγο αμπέλι και στη θάλασσα δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχουν σύνορα.

Και έτσι η Ελλάδα γέμισε με παράνομους μετανάστες που στοιβάζονταν με άθλιο τρόπο στη Μόρια, στο Ελληνικό, στην Ειδομένη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε απάνθρωπες συνθήκες, διέσυραν και απαξίωναν την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν έχει αλλάξει. Παραμένει στις ίδιες ιδεοληψίες και αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι δεν είναι έτσι, ας πει κάτι διαφορετικό τώρα, ας ξεκαθαρίσουν.

Προχθές ο κ. Παπαδημούλης πήγε στο ευρωκοινοβούλιο, πήρε πρωτοβουλίες και ψήφισε ενάντια στην χρηματοδότηση από την ΕΕ τέτοιου είδους τεχνιτών εμποδίων, μια πράξη που στρέφεται ευθέως εναντίων των συμφερόντων της πατρίδας μας, και θα έπρεπε κανονικά ο κ. Τσίπρας να είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Παπαδημούλη από τις γραμμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλα στελέχη του λένε ότι ο φράχτης δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

Ψέματα. Διότι οι αστυνομικοί μας, οι στρατιώτες μας, οι Εβρίτες σώζουν ανθρώπους όταν πέφτουν στα παγωμένα νερά του Έβρου τον χειμώνα και κάνουν ότι μπορούν για να διασώσουν την ανθρώπινη ζωή.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε ανυπεράσπιστα τα σύνορά μας. Θα κάνουμε το αντίθετο, το έργο αυτό είναι απαραίτητο και ταυτόχρονα είναι και ένα οχυρωματικό έργο και παίζει κρίσιμο ρόλο και στην άμυνα της πατρίδας μας και είμαστε αποφασισμένοι είτε βρούμε λεφτά από την Ευρώπη είτε δεν βρούμε, να το τελειώσουμε όλο γιατί είναι θέμα ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα».

Για την ολοκλήρωση του έργου

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση του έργου και τις εκλογές, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Ευελπιστώ ότι αν ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και πιστεύω ότι θα μας εμπιστευτεί, μπορούμε και αμέσως μετά τις εκλογές να προγραμματίσουμε την κατασκευή και των επομένων χιλιομέτρων ούτως ώστε μέσα στα επόμενα δύο τρία χρόνια να ολοκληρωθεί το έργο στον Έβρο».

με πληροφορίες από ΣΚΑΪ