Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος στο Συνέδριο Upfront Initiative και μίλησε για την ομοφυλοφιλία και το coming out.

«Οι στρέιτ μιλούν για το τι θα κάνουν στο κρεβάτι τους πολύ άνετα. Σου λένε και τι ώρα γίνεται. Έχουμε μεγαλώσει με το τι κάνουν οι στρέιτ στο κρεβάτι τους. Η διαφορά είναι ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσουν. Εμείς χρειάζεται να εξηγήσουμε. Γιατί τόσα χρόνια, αν δεν εξηγήσουμε εμείς κάνοντας comig out, θα το εξηγήσουν οι στρέιτ, όπως έκαναν 2000 χρόνια τώρα και δεν τα πήγανε πολύ καλά.

Είπανε ότι είναι θανάσιμο αμάρτημα, ψυχική ασθένεια, ανωμαλία, κατάρα που έχει έρθει από άλλο γαλαξία -έχει ειπωθεί κι αυτό- και θα πάμε στην κόλαση. Και λες, επειδή δεν το έχουν εξηγήσει πολύ καλά, ίσως να το πούμε κάπως καλύτερα. Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία. Η πρώτη αναφορά υπάρχει σε μια αποστολική επιγραφή, που στάλθηκε στους Ρωμαίους… Αν τα εξηγήσουμε τα πράγματα, θα γίνουν καλύτερα. Για αυτό ακριβώς μιλώ. Στην αρχή πίστευα ότι μιλώ για να αισθανθώ εγώ καλύτερα. Μετά πίστευα ότι μιλούσα για να βοηθώ κόσμο και βοηθώ» είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Όταν βλέπω ακραία, φρικτά κι ομοφοβικά σχόλια δεν στενοχωριέμαι για εμένα -είμαι παγερά αδιάφορος- στενοχωριέμαι για την χώρα μου. Νιώθω ότι καθρεφτίζεται μια αδυναμία της χώρας να κινηθεί προς τα μπροστά» συνέχισε ο Γιώργος Καπουτζίδης. «Το επιχείρημα είναι ότι ο Θεός έπλασε γυναίκα από τον πλευρό του Αδάμ και εγώ ρωτάω: ήσουν πίσω από καμία φραουλιά και έβλεπες;» πρόσθεσε αστειευόμενος.