Την δική τους απάντηση δίνουν άνθρωποι του ΟΣΕ σχετικά με τις εργασίες που εκτελούνται τα βράδια στην γραμμή του προαστιακού στην Πάτρα και τις μπάρες στις διαβάσεις, οι οποίες μένουν... όρθιες!

Σύμφωνα λοιπόν με εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, τα μηχανήματα αυτά που βγαίνουν τις μεταμεσονύκτιες ώρες για να επιδιορθώσουν την γραμμή όπου χρειάζεται, κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και συχνά σταματούν για να κάνουν εργασίες διάρκειας κάποιων λεπτών, ακόμα και δίπλα από τις διαβάσεις.

Οι μπάρες λειτουργούν με μηχανισμούς που βρίσκονται σε αυτά τα σημεία και έτσι αν το μηχάνημα κάνει εργασίες στο σημείο, οι μπάρες θα έπρεπε να είναι όλη την ώρα κατεβασμένες, με τα ηχητικά σήματα να χτυπούν και αυτά συνεχώς μέσα στη νύχτα, ενώ οι μπάρες θα διέκοπταν την κυκλοφορία για αρκετή ώρα χωρίς να χρειάζεται.

Παράλληλα τονίζεται ότι υπάρχουν και άτομα του ΟΣΕ τα οποία κινούνται πεζά στις γραμμές, προκειμένου να επέμβουν αν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων την ώρα των εργασιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και φυσικά να θυμούνται ότι το τρένο έχει πάντα προτεραιότητα.