Μάστιγα έχουν γίνει οι συμμορίες ανηλίκων που κάνουν bullying σε συνομίληκούς τους, σε σχολεία. Ο εκφοβισμός στο σχολικό περιβάλλον εντός ή εκτός αυτού έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ οι γονείς πλεον είναι προβληματισμένοι για την παρουσία και για την ασφάλεια των παιδιών τους στο σχολείο.

Μετά το περιστατικό στον Εύοσμο πολλές άλλες νέες περιπτώσεις έρχονται στο φως για bullying στα σχολεία. Οι γονείς μάλιστα των θυμάτων φοβούνται να αποκαλυφθούν καθώς το παιδί τους, μπορεί να βιώσει μία ακόμη πιο δύσκολη κατάσταση, την στιγμή που οι θύτες και οι οικογένειές τους, δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης και ευθύνης για τις πράξεις τους. Τα σχολεία δε, σε πολλές περιπτώσεις αδιαφορούν για ό,τι συμβαίνει.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση bullying έφερε στο φως το Mega. Η κόρη της κ. Ελένης βιώνει καθημερινά bullying στο σχολείο της και αυτά που της λένε οι συμμαθητές της, είναι χυδαία και προσβλητικά. «Το παιδί μου συνεχίζει να πηγαίνει στο ίδιο γυμνάσιο και φοβάμαι μην στοχοποιηθεί. Πριν 1,5 μήνα γυρνώντας από την δουλειά, με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο κλαίγοντας και φώναζε. Της είπα να ηρεμήσει και να μου πει τι συνέβη. Μου είπε πως της πήραν τα γυαλιά, τα πέταγαν το ένα στο άλλο με αποτέλεσμα να τα φτύσουν και να τα σπάσουν. Της είπα να πάει στο σπίτι να ηρεμήσει και εγώ θα επικοινωνούσα με το σχολείο», είπε αρχικά.

«Πήρα στο σχολείο τηλέφωνο, δεν είχαν ιδέα για το περιστατικό, γιατί αυτό έγινε στο σχόλασμα, και τους ενημέρωσα ότι την επόμενη μέρα θα πάω στο σχολείο. Ήρθε το παιδί στο σπίτι, έκλαιγα και την καθησύχασα. Της ζήτησα να μου δώσει τα ονόματα των παιδιών. Μου είπε τα ονόματα και πήγα στο σχολείο. Εννοείται ότι το ένα παιδί τα έριχνε στο άλλο. Αυτά τα γυαλιά τα είχε πάρει ο πατέρας της και τα είχε πληρώσει 40 ευρώ. Δεν είναι το ποσό, δεν θα έδινα σημασία για το ποσό απλά δε μου άρεσε ο τρόπος και αυτό που έγινε», συνέχισε η κ. Ελένη.

Για το περιστατικό η κ. Ελένη συνέχισε λέγοντας πως, «η δασκάλα είπε στα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς τους και να φέρουν και τα λεφτά για να αντικαταστήσουμε τα γυαλιά. Φεύγοντας με πήρε το παιδί μου τηλέφωνο και μου είπε πως της είπε το ένα παιδί «από εμένα δεν θα δεις λεφτά, αν θέλεις να πάρεις τα λεφτά, έχω κάτι φίλους να σε στείλω να πας να κάνεις βίζιτα».

Το παιδί αυτό είναι γύρω στα 15 σαν την κόρη μου, είναι παιδιά Γυμνασίου. Όταν μου το είπε αυτό, ξαναπήρα τηλέφωνο στο σχολείο φωνάζοντας και τους είπα να φωνάξουν και τους γονείς των παιδιών. Ξαναπήγα στο σχολείο, οι γονείς άφαντοι. Τα παιδιά μου είπε η καθηγήτρια ότι είναι δύσκολα και ότι κάθε μέρα είναι στο γραφείο της. Ξέρω φατσικά τα παιδιά, δεν έχω δει τους γονείς τους. Ζήτησα από την καθηγήτρια τις διευθύνσεις των σπιτιών τους και μου είπε ότι είναι προσωπικά δεδομένα. Είπα ωστόσο ότι θα τις βρω τις διευθύνσεις και θα πάω στα σπίτια τους με την αστυνομία».

«Στο σχολείο μας έχουμε και περιστατικό revenge porn»
«Μου είπε η κόρη μου ότι ένα κορίτσι έφυγε από το σχολείο, γιατί ένα αγόρι που ήθελε να κάνουν σχέση της ζήτησε να κάνουν μία μη ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη. Το αγόρι το μετέφερε στους φίλους του και το έλεγαν παντού. Το κορίτσι από τα νευρά της είπε ότι θα βάλει πιο μεγάλα παιδιά να τον χτυπήσουν. Μου φάνηκε τρελό όλο αυτό, είπα στην κόρη μου να προσέχει και να μην τους πλησιάζει. Αργότερα μου είπε η κόρη μου ότι αυτό το αγόρι ζήτησε από την συγκεκριμένη κοπέλα φωτογραφίες, τις οποίες στη συνέχεια διακίνησε στους φίλους του», αποκάλυψε η μητέρα μαθήτριας.

newsit.gr