Μάχη για τη ζωή του, συνεχίζει να δίνει διασωληνωμένος ένας ασθενής στο νοσοκομείο του Ρίου, έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν.

Το στρώμα του πήρε φωτιά από τσιγάρο και σώθηκε χάρη στην επέμβαση ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο και αντέδρασαν γρήγορα.

Ένας εξ αυτών, ο Ν.Μ., περιέγραψε στο p.e. το πώς έζησε τα δραματικά δευτερόλεπτα και την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να σώσουν τον ασθενή: "Ξαφνικά άκουσα βοήθεια. Ανοίξανε κάποιοι την πόρτα και άκουσα να φωνάζουν βοήθεια φωτιά. Έβγαιναν καπνοί από την πόρτα. Γρήγορα έναν πυροσβεστήρα. βγάζω έναν πυροσβεστήρα, μπαίνω μέσα κρατώντας τον πυροσβεστήρα και ταυτόχρονα μαζί μου μπαίνει μέσα και ένας κύριος που είναι φυσιοθεραπευτής στο νοσοκομείο. Αρχίζουμε να σβήνουμε τη φωτιά και έρχεται μαζί και ένας γιατρός ο οποίος βοηθάει και αυτό στην κατάσβεση. Οι καπνοί στην ουσία μας δηλητηρίαζαν και μας έπνιγαν. δεν μπορούσαμε να τη σβήσουμε κατευθείαν βγήκαμε κάνα πεντάρι φορές και παραπάνω για να πάρουμε ανάσες. καταφέραμε στη συνέχεια μαζί με τη βοήθεια δύο ακόμα ανθρώπων να περιορίσουμε τη φωτιά προς το τέλος και εγώ μαζί με τους δύο προαναφερθέντες κυρίους βγάλαμε τον ασθενή έξω ο οποίος ήταν σε κακή κατάσταση, αν και είχε τις αισθήσεις του ενώ είχε εμφανή εγκαύματα".

Μάλιστα ο Ν.Μ., εξαιτίας των καπνών που εισέπνευσε χρειάστηκε να παραμείνει για ένα 24ωρο στο νοσοκομείο, ενώ θα χρειαστεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για τουλάχιστον 2 μήνες, μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.