Σαν… μικρές "βόμβες" σκάνε τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Πάτρας.

"Βόμβες" που άλλοτε ακούγονται άλλοτε όχι. Η τελευταία που ακούστηκε αφορούσε το γνωστό κατάστημα επώνυμων ρούχων Rocco που λειτουργούσε στην Πάτρα από την δεκαετία του ’90, σταματώντας την λειτουργία αυτή πριν από μερικές μέρες.

Το κατάστημα λειτουργούσε σε κτίριο στον δρόμο της Αγίου Νικολάου, σε ένα από τα πιο κεντρικά και εμπορικά σημεία της Πάτρας. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς δεν είναι το μοναδικό κατάστημα που έχει κλείσει στο κέντρο της πόλης.

Από τις αρχές του νέου έτους είναι αρκετά πλέον τα κτίρια που βρίσκονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης τα οποία έχουν την επιγραφή «ξενοίκιαστα», με το σκηνικό να θυμίζει κάτι από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Το παρήγορο είναι ότι συνήθως στις περισσότερες των περιπτώσεων τα κτίρια αυτά, μετά από ένα διάστημα, αποκτούν και πάλι ζωή που σημαίνει ότι κάποιες άλλες επιχειρήσεις ανοίγουν στη θέση τους.

Όμως αυτό ασφαλώς και δεν σημαίνει ότι τα πράγματα στην αγορά και γενικότερα στην τοπική οικονομία είναι καλά. Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν τώρα, αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα στην τοπική οικονομία και δεν στηριχθεί το εμπόριο, αύριο θα είναι αυτές που θα κλείσουν.

Οι εκτιμήσεις, άλλωστε, που μιλούν για μπαράζ λουκέτων μέσα στους επόμενους μήνες στην αγορά της Πάτρας, έχουν βάση…