«Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στο πρωτοσέλιδο ης «Εφημερίδας των Συντακτών» που φέρει τον τίτλο «οι τρύπες της τρομοκρατικής οπερέτας» και αναφέρεται στο δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «η εφημερίδα και διάφοροι άλλοι σε μια προεκλογική περίοδο κάνουν ένα λάθος που είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο. Με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Για να τελειώνει η ιστορία. Και ελπίζω αυτά που γράφει η εφημερίδα να μην απηχούν τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέχισε λέγοντας ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ως στόχους συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα, εβραϊκού, ισραηλινού ενδιαφέροντος εξ ού και τα συγχαρητήρια του Νετανιάχου για την αποτροπή τους» και πρόσθεσε ότι «το κίνητρο των δύο συλληφθέντων φαίνεται να ήταν οικονομικό».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ σε ερώτηση αν αναμένονται κι άλλες συλλήψεις απάντησε ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω οτιδήποτε».