Σοκαρισμένη και αγανακτισμένη είναι η κοινωνία της Κρήτης, από την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας εις βάρος ανήλικου αγοριού, με κατηγορούμενο έναν 66χρονο λυράρη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο λυράρης, φέρεται να προσέγγισε το ανήλικο αγόρι σε ηλικία 11 ετών, ενώ από το 2020 και μετά φέρεται να το βίαζε, εξασφαλίζοντας τη σιωπή του μέσω απειλών για το ίδιο αλλά και για μέλη της οικογένειάς του.
Κρήτη: Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 66χρονου λυράρη

Οι αγανακτισμένοι Ηρακλειώτες, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV», εξέφρασαν την οργή τους για τον 66χρονο λυράρη, ενώ ζήτησαν και την υποδειγματική τιμωρία τους.

Άνθρωποι που γνώριζαν τον 66χρονο λυράρη προσωπικά έχουν πέσει από τα σύννεφα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και δεν περίμεναν ποτέ μια τέτοια πράξη από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

«Έχουμε συγκλονιστεί όλοι και αν φταίει να τιμωρηθεί παραδειγματικά με την πιο βαριά τιμωρία. Πώς είναι δυνατόν να βάλεις έναν άνθρωπο σπίτι σου, να του εμπιστευθείς το παιδί σου και να σου κάνει αυτήν την ατιμία, αυτά τα πράγματα για μένα είναι απαράδεκτα», αναφέρει άνδρας που γνώριζε προσωπικά τον 66χρονο.

Ενας άλλος κάτοικος ανέφερε της περιοχής ανέφερε: «Δεν το περίμενε κανείς, ότι θα γίνει αυτό το πράγμα. Πρέπει να ψάξουν την υπόθεση».

«Οταν το μάθαμε, έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα. Εχουμε να κάνουμε παρέα πάνω από 20 χρόνια με τον 66χρονο. Ο συγκεκριμένος έχει μια αξιόλογη γυναίκα, και δεν την σεβάστηκε καθόλου, ούτε εκείνη, ούτε και το παιδί του», τόνισε κάτοικος της περιοχής.
«Θυμίζει υπόθεση Κολωνού»

Την ίδια στιγμή, για ωμή βία, η οποία αφήνει τα σημάδια της ανεξίτηλα στην υπόλοιπη ζωή του ατόμου, έκανε λόγο ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου μιλώντας στο «Κρήτη TV», ο οποίος αναφέρθηκε στο αποτρόπαιο περιστατικό, που θυμίζει την υπόθεση Κολωνού και όχι μόνο.

Όπως είπε στο ίδιο μέσο, «δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα παρόμοιο έγκλημα, σαν κι αυτό που το είχαμε δει πολλές φορές, όπως ήταν η πρόσφατη περίπτωση του Κολωνού. Δυστυχώς, αυτό που λέμε και φτάνει στα φώτα της δημοσιότητας είναι πως τέτοιες περιπτώσεις, όπως του λυράρη, είναι η “κορυφή του παγόβουνου” όσο κι αν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το MeToo, υπάρχει αύξηση των περιστατικών που καταγγέλλουν φαινόμενα σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης. Είναι μια πολύ δύσκολη ηλικία. Ήταν νεαρός. Ο νεαρός βρισκόταν σε μια ηλικία όπου τα σημάδια της κακοποίησης παραμένουν ανεξίτηλα σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου».

Όπως έχουν δείξει παρόμοιες έρευνες, η σεξουαλική βία που έχουν δεχτεί θύματα δεν αποβάλλεται με αυτόματο τρόπο, αλλά επανέρχεται, με το θύμα να γίνεται θύτης. Αυτό επισήμανε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος υπογράμμισε στο «Κρήτη TV»: «Στις περισσότερες φορές ξεκινάει ένας καινούργιος κύκλος βίας, λαμβάνοντας υπόψη πως ένα ποσοστό της τάξης του 40% των θυμάτων από σεξουαλική βία γίνονται θύτες».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Παπανικολάου, το πρώτο 8μηνο του 2022 οι καταγγελίες για σεξουαλική βία άγγιξαν τις 300 στη χώρα μας. Το 80% με 85% γίνεται από κάποιον που το παιδί γνωρίζει καλά, όπως γείτονας, φίλος και μέλος της οικογένειας, ενώ ένα στα 6 παιδιά θα δεχτεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας.