Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και φέρεται να σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων, στου Ψυρρή.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαϊντέρ, που διέμενε στη Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Χουσεΐν που ζούσε στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαϊντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Οι δύο Πακιστανοί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα τέσσερα και πέντε χρόνια, αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα, όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.

Οι Πακιστανοί τρομοκράτες, είχαν μπει και στη διαδικασία στρατολόγησης νέων προσώπων για να εγκατασταθεί στη χώρα μας τρομοκρατικός πυρήνας και σύμφωνα με τις Αρχές θα πήγαιναν για πολλαπλά χτυπήματα.

Ο εγκέφαλος στο Ιραν, τούς είχε δώσει εντολή για αιματοκύλισμα στου Ψυρρή, και στη συνέχεια, όπως τους είχε πει, θα συζητούσαν για δολοφονίες προσώπων στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αμοιβές που τους έταζε ήταν της τάξης των 15.000 ευρώ.

Και μεμονωμένα πρόσωπα στους πιθανούς στόχους
Εκτός από το τυφλό χτύπημα που ετοίμαζαν στου Ψυρρή, στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν και φωτογραφίες προσώπων, με την αντιτρομοκρατική να μην αποκλείεται να υπήρχαν και πρόσωπα-στόχοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δράση τους δεν θα σταματούσε μόνο στο εστιατόριο-συναγωγή και υπήρχαν κι άλλοι στόχοι στη χώρα μας.

Πριν από περίπου 2 μήνες, ο κοριός της ΕΥΠ έπιασε τις ύποπτες συνομιλίες με τον ομοεθνή τους στο Ιράν. Ο 30χρονος, έχει ύποπτη παρουσία και στο κράτος της Μέσης Ανατολής, ενώ φέρεται να είχε και σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Στις επικοινωνίες του με τους εν Ελλάδι τρομοκράτες, εξέφραζε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν είχαν χτυπήσει ακόμα τον στόχο, με τους Πακιστανούς να του λένε ότι δεν έβρισκαν πρόσβαση σε οπλισμό, οπότε, αναζητούσαν από κοινού άλλους τρόπους για να αιματοκυλήσουν τους Εβραίους.

Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις τους στην αντιτρομοκρατική, οι δύο Πακιστανοί παραδέχονται πως είχαν επικοινωνίες με τον 30χρονο ομοεθνή τους στο Ιράν, όμως αφήνουν θολό το θέμα της τρομοκρατίας. Ολα πάντως, θα τα πουν στον ανακριτή, όπου θα οδηγηθούν την Παρασκευή.