Εντός χρονοδιαγράμματος θα είναι έτοιμο το έργο του open mall και αυτό διαβεβαιώνουν από κοινού τόσο ο δήμος Πατρέων, όσο και ο εμπορικός σύλλογος, οι δύο φορείς που τρέχουν αυτό το project.

Από πλευράς δήμου τα πεζοδρόμια από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως την Καρόλου, κατά μήκος δηλαδή της Κωνσταντινουπόλεως, έχουν ολοκληρωθεί. Ένα σημαντικό μέρος έτσι του έργου που αφορά τις υποδομές είναι κατά 90% έτοιμο.

Μένουν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις σε άλλα σημεία της επικράτειας του open mall, η ακτίνα του οποίου δεν σταματά στην Καρόλου, αλλά φτάνει έως στο ύψος της πλατείας Όλγας. 

Από εκεί και πέρα τρέχουν οι δύο εργολαβίες που έχουν να κάνουν με την έξυπνη πόλη, δηλαδή η ανακύκλωση με τους υπόγειους κάδους και το κυκλοφοριακό – στάθμευση με σύγχρονες καινοτομίες.

Αυτά σε ότι έχει να κάνει με τον δήμο. Από πλευράς εμπόρων ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για το θέμα της ομοιογένειας των καταστημάτων που είναι μέσα στη φιλοσοφία του όλου project.

Τα μαγαζιά του open mall θα έχουν κοινά στοιχεία όπως το χρώμα στους εξωτερικούς τους χώρους, αλλά και θέματα που αφορούν την διακόσμηση και την αισθητική τους. Πότε θα είναι όλα αυτά έτοιμα; Πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2023 με αρχές του 2024. 

Στόχος μετά τη δημιουργία του πρώτου open mall είναι να βρεθεί και ένα άλλο κονδύλι  για την δημιουργία και δεύτερου mall σε άλλη περιοχή της Πάτρας.