"Χτένισαν" δυο κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς οι αστυνομικοί του τμήματος Αρχανών- Αστερουσίων, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε., στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης που ξεκίνησε νωρίς το πρωί για τον εντοπισμό δύο αδελφών οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των πυροβολισμών με Καλάσνικοφ εναντίον ενός 42χρονου, το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο κίνητρο των δύο δραστών της επίθεσης ηλικίας 31 και 22 χρόνων, που φέρονται να είχαν προσωπικές διαφορές με τον 42χρονο, ο οποίος μάλιστα είναι συγγενής τους. Μάλιστα, σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το θύμα, όσο και ο ένας από τα αδέλφια έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έρευνες στα σπίτια και άλλους χώρους των δύο νεαρών, αλλά δεν εντοπίστηκαν.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 42χρονο κτηνοτρόφο κρυμμένοι σε θάμνους κοντά στο πάρκινγκ ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή Πραιτώρια του Ασημίου στη Μεσαρά. Μόλις εκείνος άναψε τη μηχανή στο αυτοκίνητο της συζύγου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το πρατήριο, άρχισαν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ εναντίον του. Ο 42χρονος στάθηκε τυχερός, αφού γλίτωσε από τις σφαίρες. Ωστόσο, προκάλεσε τροχαίο στην προσπάθειά του να διαφύγει κι έτσι εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και ξέφυγε τρέχοντας.