Η προγραμματισμένη για την Πορτογαλία Πέμπτη και τελευταία Διεθνική Συνάντηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα Erasmus+ ''Living in the Era of Climatic Change'' με κωδικό 2020-1-ES01-KA229-082206_4 έλαβε χώρα από 19 έως και 25Μαρτίου 2023 στην πόλη Aveiro και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Ειδικότερα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Παρασκευόπουλος Σπυρίδων ΠΕ06 (Υπεύθυνος Επικοινωνίας - Contact Person) και Μιχαλίτση Διονυσία ΠΕ02 (Μέλος της Παιδαγωγικής ομάδας)μαζί με τους μαθητές - τριες της παιδαγωγικής μας ομάδας είχαμε την ευκαιρία:

Να γνωρίσουμε μέρος της Πορτογαλικής ιστορίας και παράδοσης.
Να επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.
Να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας αλλά και των άλλων συμμετεχουσών χωρών.

Να εμπλακούμε σε δραστηριότητες αθλητικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την μέθοδο STEAM (πεζοπορία στην φύση, μελέτη χλωρίδας-πανίδας και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, δενδροφύτευση, κατασκευή οικολογικών σαπουνιών, δημιουργία βίντεο με θέμα την βελτίωση της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα της ποιότητας της ζωής μας).

Να πληροφορηθούμε για τις γαστρονομικές παραδόσεις των συμμετεχουσών χωρών.

Να απολαύσουμε πραγματικά την Πορτογαλική φιλοξενία και να θαυμάσουμε την άψογη οργάνωση της συνάντησης.

Να γνωριστούμε μεταξύ μας μέσα από δραστηριότητες παρουσίασης των σχολείων και των πόλεών μας καθώς και των γλωσσών μας.

Να συσφίξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχολούν από κοινού και στο τέλος να αποχωριστούμε.