Στο… φουλ είναι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάτρας από τα σχολεία που ετοιμάζονται για να έρθουν εκδρομή στην πόλη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Πάτρας, Ηλία Μεντζελόπουλο, το ενδιαφέρον από τα διάφορα σχολεία είναι μεγάλο και οι σχολικές εκδρομές ήδη έχουν ξεκινήσει.

Ωστόσο θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια του Απριλίου και μετά το Πάσχα το οποίο φέτος πέφτει νωρίς και υπάρχει ένα μεσοδιάστημα με τις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα σχολεία να κάνουν την εκδρομή τους, χαλαρώνοντας για λίγο από το διάβασμα.

Η Πάτρα αποτελεί έναν βασικό προορισμό για τις σχολικές εκδρομές αφού συνδυάζει την υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες αναψυχής και στην διασκέδαση, με δεκάδες μέρη που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση για να επισκεφτούν οι μαθητές.

Την περσινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας των σχολικών εκδρομών στην Πάτρα, ενώ με βάση τα μηνύματα που εισπράττουν οι ξενοδόχοι το ίδιο αναμένεται να γίνει και φέτος.

Τα σχολεία που έρχονται στην Πάτρα είναι κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τη νότια Πελοπόννησο, ενώ το μεγάλο αβαντάζ της πόλης ως σχολικός προορισμός είναι ότι δεν υπάρχουν ακτοπλοϊκά, κάτι που κάνει πιο φθηνή την εκδρομή σε ότι αφορά τα έξοδα μεταφοράς.