Με την κατάθεση της παιδιάτρου στο Καραμανδάνειο συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η ιατρός η οποία είχε εξετάσει μαζί με τους συναδέλφους της την Τζωρτζίνα, όταν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο σπασμών τον Απρίλιο του 2021, κατέθεσε στο δικαστήριο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη, μετά την ανακοπή που υπέστη το παιδάκι.

Μάρτυρας: Όταν βγήκε το παιδί με το φορείο η μητέρα ήταν έξω από το δωμάτιο. Βγαίναμε από την ανάνηψη.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογία της;

Μάρτυρας: Μια ψύχραιμη μητέρα. Δεν θυμάμαι κάτι άλλο.

«Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου 2021, την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό, συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ Σάββατο ένα επεισόδιο υποξίας, Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λάπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Την επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο», ανέφερε η μάρτυρας.

Η γιατρός είπε στο δικαστήριο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ανήσυχος για την πορεία της υγείας της κόρης του και μάλιστα ότι της είπε χαρακτηριστικά, «έτσι γίνονται με εμάς; ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται». Όπως εξήγησε, «ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά. Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω».

Η γιατρός ρωτήθηκε από την υπεράσπιση εάν υπήρξε επικοινωνία με την παιδοκαρδιολόγο Αγγ. Καρατζά και απάντησε ότι συνάδελφός της είχε επικοινωνήσει μαζί της πριν το παιδί πάθει την ανακοπή, που την οδήγησε στην τετραπληγία.

«Ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει, συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Πηγή: iefimerida.gr