Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι τρώνε σαλάτα τέσσερις φορές την εβδομάδα, κατά μέσο όρο. Περισσότεροι από τους μισούς – 62% – δήλωσαν ότι οι σαλάτες αποτελούν μέρος της τακτικής τους διατροφής.

Είναι λίγο αινιγματικό να συμφιλιώσει κανείς αυτούς τους αριθμούς με τα συγκλονιστικά ποσοστά παχυσαρκίας σε αυτή τη χώρα.

Αλλά από την άλλη, η αξία μιας σαλάτας για την υγεία εξαρτάται πραγματικά από την ποιότητα και όχι από την ποσότητα.

Ενώ οι σαλάτες έχουν όλα τα φόντα για να είναι μια καταπληκτική υγιεινή τροφή, είναι πιο εύκολο απ‘ ό,τι φαντάζεστε να ξεφύγετε.

Είτε παραγγέλνετε από έξω είτε φτιάχνετε τη δική σας αποφύγετε αυτά τα συνηθισμένα λάθη που μπορούν να μετατρέψουν αυτό το θρεπτικό γεύμα σε θερμιδική βόμβα.
Λάθος νο. 1: Ξεχνάτε την πρωτεΐνη

Όταν φτιάχνετε τρώτε μια σαλάτα για γεύμα, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε κάποια πρωτεΐνη και λίπος για να την κάνετε πιο χορταστική. Οι άνθρωποι που τρώνε μόνο αυτό για μεσημεριανό για να μειώσουν τις θερμίδες, ψάχνουν για ένα σνακ αργότερα επειδή πεινάνε.

Μην φοβηθείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο. Αυτές οι φυτικές πηγές πρωτεΐνης και λίπους τείνουν να είναι πιο υγιεινές από τα κρέατα και τα τυριά, τα οποία περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.
Πνίγετε τη σαλάτα στο ντρέσινγκ

Το ντρέσινγκ κάνει τη σαλάτα να έχει ωραία γεύση. Και όταν η σαλάτα σας έχει ωραία γεύση, είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερα από αυτά τα λαχανικά που σας κάνουν καλό. Απλά μην αφήσετε το ντρέσινγκ να μετατρέψει το ισορροπημένο γεύμα σας σε μια υπερβολή θερμίδων.
Υπερβάλλετε με τα κρουτόν

Τα κρουτόν μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε εξευγενισμένους υδατάνθρακες, νάτριο και κορεσμένα λιπαρά. Υπάρχουν πολλές άλλες θρεπτικές επιλογές, αν θέλετε να προσθέσετε ένα ικανοποιητικό τραγανό στη σαλάτα σας. Γίνετε δημιουργικοί με ξηρούς καρπούς ή σπόρους, ρεβίθια, τσιπς από λάχανο ή κρακεράκια ολικής άλεσης.
Βαρετά μπολ

Το να τρώτε την ίδια σαλάτα κάθε μέρα μπορεί να γίνει βαρετό. Επιπλέον, η ποικιλία στα συστατικά σας δίνει μεγαλύτερη ποικιλία στις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε. Μπορείτε πάντα να διατηρείτε τη βάση της σαλάτας σας ίδια και να αλλάζετε κάθε φορά μερικά συστατικά.