Ο λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο παιδί επί σειρά ετών, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (31/3).

Οι Αρχές συνέλαβαν τον 66χρονο πασίγνωστο λυράρη του Ηρακλείου, ο οποίος φέρεται να βίαζε από το 2020 και επί τρία έτη το 15χρονο -σήμερα- αγόρι και να το εξέδιδε σε τουλάχιστον τρεις πελάτες, μέσω διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος 66χρονος θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης μεθαύριο Παρασκευή για να απολογηθεί.
Συγκλονίζει το μήνυμα του 15χρονου

Το 15χρονο παιδί έδωσε 4 διαφορετικές καταθέσεις παρουσία παιδοψυχολόγου χωρίς αντιφάσεις. Όπως κατήγγειλε, από τότε που ήταν 11 ετών είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του 66χρονου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ Γεώργιος Κοκοσάλης μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μετέφερε όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του.

Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους. Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

Από τη πλευρά της, η μητέρα του παιδιού, ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.
Ο λυράρης αρνείται τα πάντα -Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ο 66χρονος κατηγορούμενος λυράρης, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας πως δεν γνωρίζει καν το παιδί. Η οικογένεια του παιδιού είναι σίγουρη πως υπάρχουν και άλλα θύματα του 66χρονου.

Στον λυράρη ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση και οπλοκατοχή.
Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο λυράρης

Ο 66χρονος έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι θα επικαλεστεί με στοιχεία πως σε κάποια επίμαχα χρονικά σημεία κατά τα οποία τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες αποτρόπαιες πράξεις του, εκείνος ήταν κλινήρης.
Πως ο λυράρης προσέγγισε το 11χρονο τότε αγόρι

Ο 66χρονος λυράρης φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε αγόρι, από το 2018, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού. Από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, απειλώντας το ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στην Αστυνομία.

Ο 66χρονος φέρεται να είχε δημιουργήσει τρία προφίλ του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων «ψάρευε» πελάτες, ενώ ζητούσε από το παιδί να του στέλνει φωτογραφίες του, είτε γυμνές είτε με εσώρουχα.
Ο λυράρης ζητούσε γυμνές φωτογραφίες και από ανήλικο κορίτσι

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με τη «δράση» του 66χρονου λυράρη στο Ηράκλειο Κρήτης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λυράρης είχε καταγγελθεί στο παρελθόν πως ζητούσε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο από ανήλικο κορίτσι. Η Ασφάλεια Ηρακλείου είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Creta24, είχε προηγηθεί η προσφυγή της μητέρας του τότε ανήλικου κοριτσιού, για να καταγγείλει τις συνομιλίες, την ανταλλαγή βίντεο και γυμνών φωτογραφιών μέσω διαδικτύου της κόρης της με διάφορα ανήλικα άτομα, μεταξύ των οποίων τον σήμερα 66χρονο λυράρη.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η ανήλικη και ανέφερε η μητέρα της στους αστυνομικούς, οι συγκεκριμένοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης της έστελναν βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ζητώντας της να στείλει κι εκείνη, κάτι που έκανε, ενώ της ζητούσαν κι άλλο υλικό εκβιάζοντάς την.

Στην κατάθεσή της η μητέρα είχε πει ότι γνώριζε τον σήμερα 66χρονο καλλιτέχνη, καθώς ήταν οικογενειακοί φίλοι. Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη ότι η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε πως ο λυράρης την είχε πλησιάσει όταν ήταν 13 ετών παροτρύνοντάς την να βλέπει ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τη κατάθεση, ο 66χρονος συλληφθείς είχε πείσει την κόρη της να στέλνει βίντεο όπου φαίνεται να «χαϊδεύεται», ενώ και εκείνος της είχε αποστείλει βίντεο που ήταν γυμνός, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, όπως εκμυστηρεύτηκε η ανήλικη στη μητέρα της.
Ο λυράρης περίμενε την ανήλικη έξω από το σπίτι της

Στην τότε κατάθεσή της η μητέρα του κοριτσιού είχε πει ότι ενώ έφευγε από το σπίτι τους και η κόρη της ήταν μόνη της, είδε τον 66χρονο να σταθμεύει το αυτοκίνητό του και να κατευθύνεται προς τα εκεί. Μόλις η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι, ο 66χρονος την αντιλήφθηκε και έφυγε.

Στη συγκεκριμένη δικογραφία αναφέρονται κι άλλα περιστατικά που αφορούσαν κυρίως ανήλικα εκείνη την περίοδο άτομα. Ο απολογούμενος λυράρης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.