Από το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της Κάτω πόλης, στην Πάτρα. 

Το τρίτο υπό – έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης, μετά από αυτό της Άνω πόλης και της συντήρησης των τεσσάρων σκαλιών της Πάτρας, είναι γεγονός και ήδη τα μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από την αρχή της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται να γίνουν στην πρώτη φάση αυτή των εργασιών που ξεκίνησαν από ένα σημείο που είναι σε απόσταση αναπνοής από τις σκάλες της Τριών Ναυάρχων η ανακαίνιση των οποίων ολοκληρώνεται, θα μπουν κυβόλιθοι σε όλο του μήκους του πεζόδρομου, από το πάνω μέρος έως το κάτω, φτάνοντας το ύψος της Όθωνος Αμαλίας.  

Κυβόλιθοι θα μπουν επίσης στο δρομάκι που περνάει κάτω από το αλσύλιο της Τριών Ναυάρχων, συνδέοντας την Καλαμογδάρη με το καταφύγιο κάτω από τα Ψηλαλώνια, ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις θα γίνουν στο κομμάτι της Ρήγα Φεραίου από την Τριών Ναυάρχων έως στον Άγιο Ανδρέα και στο κάτω μέρος του πεζόδρομου από το ύψος της Ρήγα Φεραίου στην Αγίου Ανδρέου και από την Αγίου Ανδρέου στο ύψος της Όθωνος Αμαλίας.  


Παράλληλα οι παρεμβάσεις θα αφορούν την διαμόρφωση χώρων για ποδήλατα, αλλαγές στα παγκάκια, καινοτομίες στο πλαίσιο της έξυπνης πόλης, ενώ  δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στις νεραντζιές του πεζόδρομου που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της Τριών Ναυάρχων.

Οι εργασίες θα προχωρήσουν σταδιακά για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Το έργο προβλέπει και δεκάδες ακόμα παρεμβάσεις σε άλλα σημεία του ιστορικού κέντρου, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.