Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 45ος Ποδηλατικός Γύρος Θυσίας, ένα ποδηλατικό event που κράτησε τρεις ημέρες και κορυφώθηκε την Κυριακή με τον αγώνα που έγινε στην διαδρομή Νέο Λιμάνι Πάτρας – Ιστορική Μονή Αγία Λαύρας, στα Καλάβρυτα.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 320 ποδηλάτες, από 48 σωματεία, δηλαδή όλες οι ποδηλατικές ομάδες που ανήκουν στην Ομοσπονδία, ενώ συμμετείχαν και ομάδες από την Κύπρο, με διοργανωτή τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ποδηλατικά event της χώρας που προσελκύουν κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα αθλητών από όλη την επικράτεια, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο αγώνας αυτός, εκτός από το αγωνιστικό μέρος έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα αφού αποτελεί ένα event που είναι αφιερωμένο στους Αγωνιστές της Επανάστασης του ’21, ενώ θεωρείται και ένας από τους πιο δύσκολους από πλευράς διαδρομής.

Oι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το νέο λιμάνι και τον χώρο του ΟΛΠΑ, φτάνοντας έως τα Καλάβρυτα και τερματίζοντας στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, σε μία διαδρομή συνολικά 100 χιλιομέτρων. Οι απονομές στους αθλητές έγιναν σε γιορτινή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο μπροστά στην Ιστορική Ιερά Μονή κάτω από των ιστορικό πλάτανο.


Τις απονομές έκαναν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και συμπατριώτης μας από το Λεχούρι Καλαβρύτων κ. Βασίλης Διμαντόπουλος, μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και του Ποδηλατικού Ομίλου Πάτρας, εκπρόσωποι των χορηγών, εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού, ενώ για την κατηγορία των δρομέων από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, την απονομή έκανε ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Βασίλειος Σταθούλιας.

Στο τέλος οι διοργανωτές τίμησαν τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια και την ΕΛΑΣ για την διαρκή στήριξη του εμβληματικού αυτού αγώνα αλλά και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο για την τεράστια και πολυετή προσφορά του στο άθλημα.

kalavrytanews.com