Ετοιμάζονται οι επαγγελματίες της εστίασης για την καλοκαιρινή σεζόν, μετά από έναν χειμώνα που κίνησε αρκετά καλά για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, σε όλες τις μορφές του κλάδου.

Από τη στιγμή που ο χειμώνας ήταν τόσο καλός από πλευράς προσέλευσης κόσμου, σε καφετέριες, σε εστιατόρια, σε μπαράκια, αλλά και σε νυχτερινά κέντρα, το καλοκαίρι που ο κόσμος κλασικά βγαίνει περισσότερο, η κίνηση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η εκτίμηση αυτή έχει κάνει αρκετούς επαγγελματίες να ετοιμάζονται να κάνουν τις κινήσεις τους για την καλοκαιρινή σεζόν, σε όλη την παραλιακή ζώνη της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής και είναι σχεδόν σίγουρα ότι θα δούμε αρκετά νέα καλοκαιρινά καταστήματα, αλλά και πολλές ανακατατάξεις.

Μετά από το περσινό καλοκαίρι που είδαμε πέρα από τα Βραχνέικα να γίνεται ένας χαμός και σε περιοχές βόρεια της Πάτρας που άλλοτε δεν είχαν τόσο κόσμο, όπως για παράδειγμα στα Αραχωβίτικα, στον Ψαθόπυργο ή στη Ροδινή η καλοκαιρινή ζώνη πρόκειται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, με επιχειρηματίες να εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις, πιο δυτικά και πιο ανατολικά της Πάτρας.

Επίσης, πολλά από τα μαγαζιά που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο, έχοντας πλατεία ή πεζόδρομο για τραπεζάκια και καθίσματα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, τουλάχιστον έως τις αρχές Αυγούστου, ανεξάρτητα αν οι ιδιοκτήτες τους προχωρήσουν σε κάποια επενδυτική κίνηση το καλοκαίρι.


«Αέρας» όμως ανανέωσης πνέει και στα κλασικά καλοκαιρινά μέρη της Πάτρας, όπως στο Ρίο, στον Άγιο Βασίλειο, στον Καστελόκαμπο, με παλιές, αλλά και νέες επιχειρήσεις να ετοιμάζονται.

Ζητούμενο φυσικά και για την εστίαση είναι να υπάρξει μία αυξητική τάση στον τουρισμό της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, έτσι ώστε να μπει ξένο χρήμα στην αγορά αφού αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση ότι όσο και αν η κίνηση στα μαγαζιά είναι σε ένα καλό επίπεδο, από μόνο του το ντόπιο συνάλλαγμα είναι λίγο να κρατήσει όλες αυτές τις επιχειρήσεις όρθιες. Πάντως, η πλειοψηφία των καλοκαιρινών μαγαζιών θα ανοίξει κλασικά από το Πάσχα και μετά, ανάλογα όμως και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.