Μια αξιέπαινη και άκρως πρωτότυπη πρωτοβουλία έλαβε το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Σουνίου, κατά τη διάρκεια των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr μια μαθήτρια από τη μειονότητα προχώρησε στην ταυτόχρονη απόδοση του Εθνικού Ύμνου στην ελληνική νοηματική γλώσσα, προσθέτοντας ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της όμορφης γιορτής που ετοίμασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η μαθήτρια καταχειροκροτήθηκε και σίγουρα πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές.

Η μειονότητα δηλώνει παρούσα στη σύγχρονη Ελλάδα, με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς που κάνουν βήμα προς το μέλλον με τρόπο αξιέπαινο.

Υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού Ερντίν Μουμίν, το μειονοτικό σχολείο του Σουνίου έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αγκαλιαστεί από μαθητές, γονείς και την τοπική κοινωνία.

Νέες πρωτοποριακές ιδέες και αντιλήψεις σε εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και η βελτίωση των υποδομών δημιουργούν πλέον ένα αρκετά θετικό κλίμα μάθησης και αίσθησης ασφάλειας στα μικρά παιδιά, που γίνονται μέρος της σύγχρονης εποχής, αποκτούν ρόλο και γίνονται εξωστρεφή.


Δημοτικό Σχολείο Σουνίου - Εθνικός Ύμνος και στη νοηματική