«Για 12 χρόνια, από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Και ακούγαμε συνεχώς για κενά στα σχολεία. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε διορίσει σχεδόν 25 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Φέτος, θα προχωρήσουμε σε άλλους 3.700 διορισμούς εκπαιδευτικών, αγγίζοντας τους 28.500 μόνιμων εκπαιδευτικών».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον Σκάι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Επενδύουμε σε ό,τι πολυτιμότερο έχει η εκπαίδευση προκειμένου να χτίσουμε σταθερους δεσμούς μεταξύ των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείσα για την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη, η κα Κεραμέως απάντησε:« Εξεπλάγην. Αυτό το οποίο είπε ο κ. Ανδρουλάκης είναι θεσμική ασέβεια. Δεν μπορείς να λες ψηφίστε με αλλά είναι άγνωστος Χ ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός», επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ, με τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν για το συνολικό έργο. Εμείς επιδιώκουμε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτοδύναμη δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο με στελέχη της ΝΔ. Επιδιώκουμε την αυτοδυναμία προκειμένου να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».