Η Ρένια Λουιζίδου είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της που το κοινό πραγματικά λατρεύει.

Η ίδια μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για όλους και για όλα, σε γνωστό περιοδικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί κίνημα στο Youtube με τη Ρένια ως αστροπελέκι στους "Απαράδεκτους", το 1991.
(Γελάει) Άνθρωποι που ήταν τότε αγέννητοι με σταματάνε στο δρόμο και μου λένε "θυμόμαστε εκείνη την ατάκα σας". Και μου φαίνεται πολύ ωραίο, σαν οι "Απαράδεκτοι" να κάνουν δεύτερη καριέρα στην πιτσιρικαρία. Και αν το δεις σημειολογικά, το ότι η γλώσσα τού τότε περνάει μηνύματα και σήμερα στους δεκαεξάρηδες δείχνει πως ίσως να ήταν κάτι πιο σημαντικό απ' αυτό που νομίζαμε ότι κάναμε τότε.

Δεν τα έχω δει. Λέω να το κάνω και πάντα κάτι συμβαίνει και το αναβάλλω. Έχουν γίνει vintage οι "Απαράδεκτοι", αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πεθαίνω να είμαι θεατής του εαυτού μου. Βλέπω τα επεισόδια που γυρίζω μία φορά αλλά δεν θα με βάλω να με ξαναδώ. Θα δω άλλους. Είναι σαν να μου λες ότι γράφεις εσύ ένα κείμενο και το ξαναδιαβάζεις. Πόσο νάρκισσος μπορεί να είσαι; Όχι, θα δω τι κάνουν οι άλλοι. Από τη διαφορά του άλλου θα μάθεις και θα πάρεις. Γιατί είμαι και πολύ καλό κοινό.

Όλοι ρωτάνε πώς συνεργάζεσαι πάλι με τον Σπύρο Παπαδόπουλο μετά από είκοσι έξι χρόνια.
Χαμογελάω με το μεγαλύτερο χαμόγελο που έχω. Είμαι ευτυχισμένη που δουλεύουμε πάλι μαζί. Και μόλις μου το πρότεινε αμέσως είπα "ναι". Και ως ηθοποιός είχα ανάγκη μετά από τόσα δραματικά έργα και τον covid να παίξω κωμωδία. Να ακούω τον κόσμο να γελάει. Να παίζω με έναν άνθρωπο που τον νιώθω σαν οικογένεια.

Ήθελα να φύγω από το σκοτεινό ρεπερτόριο και να κάνω κάτι φωτεινό αλλά και ουσιαστικό, γιατί το έργο έχει και σκληρές αλήθειες. Αλλά τις περνάει από την αστεία οπτική και έχει και happy end – και τελευταία μου αρέσουν πολύ τα happy end. Έτσι ακύρωσα ένα σίριαλ που είχα και επέλεξα να κάνω θέατρο. Επίσης, πάντα θαύμαζα τον τρόπο που παίζει κωμωδία ο Σπύρος, είπε η Ρένια Λουζίδου στο Down Town.