Πληρώνει το αρχικό της λάθος και την φιλολαϊκή εργατική πολιτική, η δημοτική αρχή, έχοντας μπει πλέον σε ένα κυκεώνα που βγάζει συνεχώς κεφάλια σαν την Λερναία Ύδρα, τα οποία και αξιοποιούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όσοι είναι να κατέβουν στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφερόμαστε στο θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας και την επαναφορά τους στο δήμο Πατρέων, έχοντας την πρόθεση να προσφύγουν αυτή τη φορά στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης για τη δικαίωση τους. 

Οι 280 εργαζόμενοι που παίρνουν συνεχώς παρατάσεις στην εργασία τους με αποφάσεις δικαστηρίου, από το 2018 έως και σήμερα, έμειναν οριστικά εκτός από τις 5 Ιανουαρίου του 2023, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για μία ακόμα παράταση της εργασίας τους.

Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία των εργαζομένων της κοινωφελούς, ζητώντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής την οποία είχαν οι προηγούμενοι που είχαν περάσει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στήριξη που πλέον δεν υπάρχει αφού το ταμείο δεν αντέχει. Ποιο είναι το λάθος της δημοτικής αρχής; Το κακό έχει ξεκινήσει από τους πρώτους συμβασιούχους των προγραμμάτων αυτών.

Όταν τελείωνε η σύμβαση τους, αυτοί στο πλαίσιο της ανεύρεσης μιας σταθερής εργασίας ζητούσαν να παραμείνουν, η δημοτική αρχή τους έδινε ελπίδες στέλνοντας τους στα δικαστήρια και δίνοντας μαζί τους αγώνα.

Αυτοί κέρδιζαν κάποιες παρατάσεις από τα δικαστήρια, όμως τα επιπλέον χρήματα για τους μισθούς τους τα έδινε ο δήμος από το ταμείο του και όχι το κράτος ή ο ΟΑΕΔ που είναι ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

Κι φτάσαμε έτσι στο σημείο που φτάσαμε, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει ότι ο δήμος είναι εκτός προϋπολογισμού και τους συμβασιούχους να βρίσκουν καταφύγιο στην αντιπολίτευση, στέλνοντας την δημοτική αρχή στα δικαστήρια…