Αισιοδοξία υπάρχει για το έργο της συντήρησης των ιστορικών σκαλιών της Πάτρας, με τον ανάδοχο να έχει ξεκινήσει τις εργασίες σε δύο από τις τέσσερις που συμπεριλαμβάνονται στην όλη μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του, δηλαδή, πριν από την λήξη του 2023 και οι όποιες καθυστερήσεις στις σκάλες της Τριών Ναυάρχων έχουν παρατηρηθεί, σχετίζονται με την δυσκολία που υπάρχει στις συγκεκριμένες για την συντήρηση τους.

Οι σκάλες στην Τριών Ναυάρχων, σύμφωνα τα όσα ανέφερε ο ανάδοχος στους ανθρώπους του δήμου, εξηγώντας τους την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, είναι πιο περίτεχνες αφού αναδύονται ελικοειδώς και είναι διπλές. Ειδικότερα το πρώτο στοιχείο ήταν αυτό που καθυστέρησε τις εργασίες, καθώς δεν είχε υπολογιστεί.

Πάντως, οι εργασίες στην Τριών Ναυάρχων ολοκληρώνονται στις αρχές του ερχόμενου μήνα, ενώ από εκεί και πέρα δεν αναμένεται οι τεχνικοί να συναντήσουν τις ίδιες δυσκολίες στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Εκεί βέβαια οι σκάλες είναι περισσότερες (193 σκαλιά), όμως τα σκαλιά δεν έχουν το χαρακτηριστικό της Τριών Ναυάρχων, ενώ πλέον υπάρχει μια εμπειρία. Μετά από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου ο εργολάβος θα προχωρήσει στις σκάλες της Πατρέως που είναι οι παλιότερες από τις τέσσερις, ενώ για το τέλος θα μείνουν οι σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Εκεί μάλιστα δίπλα από τις ιστορικές σκάλες θα διαμορφωθεί και μία μικρότερη, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, σε μεγαλύτερο βαθμό. Εργασίες συντήρησης θα γίνουν και στα σκαλάκια της Παντανάσσης που είναι μικρά, αλλά αρκετά λειτουργικά.