Καλεσμένη της Μπέττυς Μαγγίρα βρέθηκε η Φαίη Ξυλά, στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» στο OPEN με αφορμή την θεατρική παράσταση «Πέμπτο σκαλοπάτι». Μέσα σε όλα μάλιστα, στην αρχή της συνέντευξη, η όμορφη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη βυθίζοντας στη θλίψη σύσσωμη την ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα, η Φαίη Ξυλά εξομολογήθηκε πως «λέω ότι είμαι καλά μέσα σε όλη αυτή την περιρρέουσα πολύ άσχημη ατμόσφαιρα που συμβαίνει τελευταία στην Ελλάδα. Δεν μπορεί, φυσικά, να μην με επηρεάσει αλλά μην σας βαρύνω κιόλας πρωί πρωί. Όλοι συνεχίζουμε τις ζωές μας, τις δουλειές μας γιατί πρέπει να επιβιώσουμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε όλοι μια σκιά και ένα συλλογικό τραύμα πλέον».

«Όλο αυτό με έκανε να αισθανθώ ανασφάλεια σε σχέση με τον γιο μου και φυσικά να αισθανθώ ότι είμαι σε μια χώρα που μας προδίδει όλους συνεχώς. Δεν είναι το μόνο που συμβαίνει, απλώς αυτό το έγκλημα κατά τη γνώμη μου μάς έδωσε μία και μας πήγε ακόμα πιο κάτω. Φυσικά και τα λόγια είναι φτωχά για τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, ότι κι αν πεις ο πόνος τους δεν απαλύνεται. Ένιωσα επίσης μεγάλη ανασφάλεια με την έννοια πως από τύχη ζούμε όλοι μας. Θα ήθελα να αποδοθεί με κάποιον τρόπο δικαιοσύνη για όλο αυτό».

«Είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτό. Όλοι συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να έχουμε στιγμές χαράς με τα παιδιά μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεχνάμε. Νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε» πρόσθεσε επίσης η Φαίη Ξυλά στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στο OPEN.